Synkkä minuutti koitui VPS:n kohtaloksi Lahtea vastaan – ”Olemme tosi pettyneitä”

© Kuva: Juha Tamminen
Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Vaasan Palloseura koki perjantaina synkän hetken 95-vuotisjuhlaottelussaan, jossa se hävisi kotonaan FC Lahdelle 1-2 Veikkausliigan alemmassa loppusarjassa.

VPS johti ottelua pitkään Konstantinos Stavrothanasopoulosin onnistuttua maalinteossa ensimmäistä kertaa raitapaidassa, mutta noin vartti ennen päätösvihellystä Lahti iski todella lyhyen ajan sisään kahdesti. Ensin Altin Zeqiri toi vieraat tasoihin ja vain minuuttia myöhemmin Josu teki ottelun voittomaalin.

Lahden osumat olivat lähes identtisiä. Kummassakin maalissa lahtelaispelaaja pääsi vauhtiin oikealla laidalla, leikkasi sisään ja laukoi takakulmaan.

Voitolla tai tasapelillä VPS:lla olisi kasvattanut ainakin hetkellisesti eroa jumbojoukkue Kokkolan Pallo-Veikkoihin. Nyt joukkueet erottaa vain maaliero, ja KPV kohtaa tänään, lauantaina, kotonaan Rovaniemen Palloseuran.

VPS:n päävalmentaja Christian Sund oli luonnollisesti pettynyt.

– Onnittelut FC Lahdelle. Olemme tosi pettyneitä. Annoimme pelin alussa Lahdelle pari paikkaa, mistä he olisivat voineet tehdä maalin. Sitten me otimme pelin haltuun ja loimme maalintekotilanteita. Saimme palkinnon ja menimme johtoon. Totta kai Lahti teki pelin meille vaikeaksi. Meillä oli korkea linja ja heidän ylin hyökkääjänsä ei tehnyt aloitteita, mutta ne takaa tulevat tekivät, Sund kommentoi VPS:n sivuilla.

– Nukahdimme pari kertaa toisella puoliajalla. Meidän olisi pitänyt ohjata vastustaja maaleissa oikealle jalalle, mutta me ohjasimme heidät sisään. Kaksi hienoa viimeistelyä ja sitten peli on niin kuin pelattu. Ei saatu oikein painetta lopussa ja tuntui, että pelaajilta meni ilmat, kun 1-2-maali tuli niin nopeasti.

Samoilla linjoilla oli myös täydet minuutit pelannut Juho Lähde Pohjalaisen haastattelussa.

– Hirveä, hirveä pettymys.

– En muista, milloin omalle kohdalle olisi sattunut noin lyhyessä ajassa kaksi maalia.

Jatkuuko Freiburgin alamäki perjantaina? Lue ennakko & lunasta talletusbonus!