Teemu Pukki -dokumentti ensi-illassa – tuottaja nostaa elokuvan kiinnostavimman kulman: ”Häntä ei ole Suomessa kovin paljon kuultu”

© Kuva: Getty Images
FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Huuhkajien kärkimies Teemu Pukki on tällä hetkellä globaalistikin kuumaa kamaa. Suomalaishyökkääjä on Valioliigan maalitilastossa toisena, ja hänet valittiin tuoreeltaan Valioliigan pelaajayhdistyksen kuukauden pelaajaksi faniäänestyksessä.

Kesken kuumimman Pukki-huuman ensi-iltansa saa myös maalipyssyä käsittelevä dokumentti ”Inside Teemu Pukki”. Dokumenttielokuva julkaistaan Viaplay-palvelussa perjantainta 6. syyskuuta.

– Teemu Pukin tarina on esimerkki urheilijasta, joka osoittaa pitkäjänteisyyden ja erilaisten kokemuksien merkityksen. Hän on uskaltanut tehdä urallaan ratkaisuja, joita ulkopuoliset ovat pitäneet jopa taaksepäin menemisenä. Dokumentti on myös visuaalinen matka Teemun hienoon sekä vaiherikkaaseen uraan, elokuvaa kuvaillaan Nordic Entertainment Groupin tiedotteessa.

Dokumentissa kuullaan paitsi Pukkia itseään, niin myös monia muita hänen uraansa vaikuttaneita henkilöitä sekä elämässä tärkeitä ihmisiä. Ääneen pääsevät muun muassa Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva, Brøndby IF:n entinen päävalmentaja Alexander Zorniger, 16-vuotiaan Pukin FC KooTeePeen edustusjoukkueeseen nostanut Janne Hyppönen sekä pelaajan äiti Teija Pukki.

Dokumentin ovat Viaplaylle tehneet tuottaja- ja käsikirjoittajakaksikko Matti Heusala ja Timo Simonen, jotka ovat tuottaneet viime aikoina mm. Jokerit-Inside – ja Inside Makwan Amirkhani -(Viaplay) sekä #26Jere Lehtinen (YLE) -dokumentit.

– Emme halunneet dokumenttia, jossa kerrotaan Pukin ennätyksellisestä viime kaudesta, jolloin hän tyhjensi Championshipin palkintopöydän. Halusimme kertoa tarinan joka ei vanhene. Pukin esimerkki inspiroi nuoria urheilijoita yli lajirajojen. Näin ainakin toivomme, NENT Group Finlandin jalkapallotuottaja Antti Salo toteaa.

”Ujostakin pojasta voi tulla maalinsylkijä huippusarjoihin”

Tuottaja Timo Simonen kuvailee työntekoa Teemu Pukin kanssa miellyttäväksi.

– Kivahan sitä on tehdä töitä mukavan ihmisen kanssa, joka ottaa muita huomioon ja on kohtelias kaikkia kohtaan, Simonen sanoo.

Dokumentin kiinnostavimpana sisältönä Simonen pitää Pukin entisten valmentajien kommentteja pelaajan kehityksestä ja polusta kohti huippua.

– Dokumentissa on koottu visuaaliseen muotoon kaikkea sitä, mitä Teemun matkalla on tapahtunut. Fanaattisimmille jalkapallon seuraajille osa saattaa olla kertaustakin, mutta on siellä paljon uuttakin. Sitä varten olemme ihmisiä jututtaneet, Simonen jatkaa.

Tietynlaiseksi kohokohdaksi Simonen nostaa Pukkia Brøndbyssä valmentaneen Alexander Zornigerin haastattelun.

– Häntä ei ole Suomessa kovin paljon kuultu. Ainakaan itse en ole törmännyt kauheasti Zornigerin kommentteíhin Teemun ajasta Brøndbyssä.

– Mun mielestä Teemun tarina on hyvä esimerkki urheilijan matkasta. Lahjakkuutta ja intohimoa lajia kohtaan tarvitaan, mutta matkan varrella tulee pettymyksiä aina. Siksi tämä on upea tarina siitä, mitä voi saavuttaa, kun jaksaa uskoa itseensä, tehdä töitä ja osaa käsitellä ne pettymykset.

– Uskon, että tämä on hyvä katsottava monelle nuorelle, jotka haluavat urheilijaksi – lajista riippumatta. Teemu on myös erittäin hyvä esimerkki siitä, että aika arasta ja ujostakin pienestä pojasta voi tulla maalinsylkijä huippusarjoihin.

– Teemun tarina on hyvä esimerkki siitä, että kaikki ei ole aina pelkkää noususuhdannetta. On osattu miettiä, että jos tuo ovi ei aukeakaan, niin sitten kokeillaan toista ovea, Simonen kiteyttää dokumentin hengen.

Heikki Kuparinen


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

FA Cupissa maanantaina Bournemouth - Arsenal! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!