Tutut supertähdet ja Liverpool dominoivat The Best -ehdokkuuksissa – Joko on Messin vuoro saada Puskas-palkinto?

© Kuva: Getty Images

FIFA julkisti maanantaina kolmen pelaajan supistetut ehdokaslistat The Best -palkintojen saajaksi. Ehdokkaat julkistettin Milanossa San Siro -stadionilla järjestetyssä tilaisuudessa. Itse palkintogaala pidetään 23. syyskuuta.

Palkintokategorioita on kaikkiaan kahdeksan, joista suurimman huomion vienee tänäkin vuonna miesten parhaan pelaajan palkinto. Viime vuonna palkinnon sai hieman yllättäenkin Luka Modric, mutta nyt ehdolla ovat vanhat tutut Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Ronaldo voitti vuosina 2016 ja 2017 kaksi ensimmäistä The Best -palkintoa.

Messi ja Cristiano Ronaldo saavat tällä kertaa raudanlujan vastuksen Liverpool-toppari Virgil van Dijkista. Van Dijk voitti jo viime viikolla UEFA:n parhaan pelaajan palkinnon Messin ja Ronaldon nenän edestä.

Myös naisten The Best -palkinto jaetaan nyt neljännen kerran. Se on jo varmaa, että voittajaksi nousee uusi pelaaja, sillä kukaan aiemmista voittajista ei yltänyt kolmen pelaajan ehdokaslistalle. Tämän vuoden parhaaksi valitaan joko maailmanmestari USA:n Megan Rapinoe tai Alex Morgan, tai UEFA:n parhaan pelaajan palkinnon jo pokannut Englannin Lucy Bronze.

Parhaaksi naisjoukkueen valmentajaksi ovat ehdolla USA:ta MM-kisoissa valmentanut Jill Ellis, Englannin luotsi Phil Neville ja Hollannin valmentaja Sarina Wiegman.

Parhaan miesjoukkueen valmentajan palkinnon saaja tulee Valioliigasta, sillä ehdokaslista koostuu sataprosenttisesti Valioliigan luotseista. Ehdolle asetettiin Mestarien liigan voittaneen Liverpoolin Jürgen Klopp, finaalin vähinneen Tottenhamin Mauricio Pochettino sekä Valioliigan voittaneen Manchester Cityn Pep Guardiola.

The Best -palkintogaala on hiljalleen laajentunut. Parhaan miesmaalivahdin palkintoa alettiin jakaa vuonna 2017, eli vuoden muita palkintoja myöhemmin. Parhaan naismaalivahdin palkinto jaetaan nyt puolestaan ensimmäistä kertaa.

Miespuolisista torjuista ehdolle asetettiin brasilialaiset Alisson (Liverpool) ja Ederson (Manchester City), sekä saksalainen Marc-André ter Stegen (Barcelona). Parhaan naismaalivahdin tittelistä kilvoittelevat ruotsalainen Hedvig Lindahl, chileläinen Christiane Endler sekä hollantilainen Sari van Veenendaal.

Mielenkiintoa riittää myös siinä, voittaako Lionel Messi vihdoin ja viimein Puskás-palkinnon vuoden hienoimmasta maalista. Messi on ehdolla jo seitsemättä kertaa, kun palkinto jaetaan nyt yhdennentoista kerran, mutta voitto ei ole koskaan mennyt Barcelonan supertähdelle. Nyt hän kilvoittelee pystistä kolumbialaisen Juan Quinteron ja unkarilaisen Daniel Zsorin kanssa.

Kaikki kahdeksan palkintoa jaetaan 23. syyskuuta Milanon Teatro all Scalassa. Lisäksi jaetaan myös FIFA:n Fair Play -palkinto sekä valitaan miesten ja naisten tähdistöjoukkue FIFPro World11. Naisten tähdistöjoukkue valitaan nyt ensimmäisen kerran.

Kaikki ehdokaslistat näyttävät tältä:

The Best FIFA miespelaaja
Cristiano Ronaldo (POR) – Juventus
Lionel Messi (ARG) – FC Barcelona
Virgil van Dijk (NED) – Liverpool

The Best FIFA naispelaaja
Lucy Bronze (ENG) – Olympique Lyonnais
Alex Morgan (USA) – Orlando Pride
Megan Rapinoe (USA) – Reign FC

The Best FIFA miesten valmentaja
Pep Guardiola (ESP) – Manchester City
Jürgen Klopp (GER) – Liverpool
Mauricio Pochettino (ARG) – Tottenham Hotspur

The Best FIFA naisten valmentaja
Jill Ellis (USA) – USA:n maajoukkue
Phil Neville (ENG) – Englannin maajoukkue
Sarina Wiegman (NED) – Hollannin maajoukkue

FIFA Fanipalkinto
Silvia Grecco (BRA)
Hollannin fanit naisten MM-kisoissa (NED)
Justo Sánchez (URU)

The Best FIFA miesmaalivahti
Alisson (BRA) – Liverpool
Ederson (BRA) – Manchester City
Marc-André ter Stegen (GER) – FC Barcelona

The Best FIFA naismaalivahti
Christiane Endler (CHI) – Paris Saint-Germain
Hedvig Lindahl (SWE) – Chelsea / Wolfsburg
Sari van Veenendaal (NED) – Arsenal / Atletico Madrid

FIFA Puskás-palkinto
Lionel Messi (ARG) – Real Betis v FC Barcelona [La Liga] (17.3.2019)
Juan Fernando Quintero (COL) – River Plate v Racing Club [Argentiinan Superliiga] (10.2.2019)
Dániel Zsóri (HUN) – Debrecen FC v Ferencváros TC [Nemzeti Bajnoskag I] (16.2.2019)

Parhaiden pelaajien ja valmentajien palkinnoista päätetään maajoukkueiden kapteenien, valmentajien, fanien ja median yhteisessä äänestyksessä. Fanipalkinnosta päättävät jalkapallon ystävät FIFA:n organisoimassa faniäänestyksessä.

Puskas-palkinnon lyhyt ehdokaslista valittiin fanien äänestyksellä, mutta lopullisen palkinnon saajan valitsee pelaajalegendoista koostuva raati. Myös maalivahtipalkinnot valitsee asiantuntijaraati, joka koostuu entisistä maalivahdeista ja hyökkääjistä.

55 pelaajan ehdokaslistat FIFPro-tähdistöjoukkueisiin julkistetaan tällä viikolla: miesten lista keskiviikkona 4.9. ja historiallinen naisten lista torstaina 5. syyskuuta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.