Veikkausliigan valovoimaisimmalla tähdellä kuiva putki menossa, vain yksi maali seitsemään peliin – ”Turhautuu vähän nopeammin”

© Kuva: Juha Tamminen
Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

KuPS päihitti perjantaina Veikkausliigassa Ilveksen numeroin 2-0. Kuopiolaisten voitto tarkoitti sarjataulukon pisteiden kannalta sitä, että toisena oleva FC Inter tarvitsee lauantaina voiton FC Hongasta, mikäli haluaa pitää mestaruushaaveet omissa käsissään.

Ottelun Ruudulle selostava Velja Engström ei usko perjantain tuloksen vaikuttavan Interin
asennoitumiseen tai valmistautumiseen espoolaisia vastaan.

– Se oli tiedossa jo etukäteen, että käytännössä kaikki kotipelit pitää voittaa mestaruussarjassa. Uskon, että Inter lähtee samanlaisella taktiikalla, millä se on kotipeleissä pelannut. Pitää palloa ja hyökkää vahvasti. Laitapakit nousevat paljon mukaan hyökkäyksiin ja ylin kolmikko pelaa myös todella hyökkäävästi verrattuna esimerkiksi viime kierroksen Ilves-peliin, Engström ennakoi SuomiFutis-sivustolle.

Interin voittoputki katkesi kyseisessä Ilves-ottelussa. Engström selosti myös tuon ottelun.

– Inter ei päässyt Ilvestä vastaan hyökkäämään käytännössä ollenkaan. Ilves prässäsi hyvin ja Inter ei päässyt rakentamaan peliä, koska ei oikein saanut pallonhallintaa missään vaiheessa sille tasolle, mitä olisivat halunneet. Keskikentän pelinrakenteluun tarvittaisiin apuja (Mika) Ojalalta tai (Filip) Valencicilta. He voisivat tulla alempaa hakemaan, jonka kautta peli avautuisi helpommin sinne ylöspäin.

– Sitten voisi miettiä myös, että (Mikko) Kuningas ottaisi (Connor) Ruanen paikan wing backina. Hän on pallollisesti hieman kykenevämpi kaveri, mikä voisi olla yksi variaatio, Engstöm miettii.

Veikkausliigan maalipörssin kärkinimi Filip Valencic on tehnyt viimeisessä seitsemässä ottelussa vain yhden maalin. Miltä hänen syysvireensä on näyttänyt?

– Kyllähän se on näkynyt, että ei ole ihan yhtä hyvin uponnut kuin alkukaudella. Hän turhautuu kentällä nyt vähän nopeammin kuin monissa aiemmissa peleissä. Hän on sellainen pelaaja, joka tarvitsee onnistumisia, jotta turhautumista ei tule. Nyt tuntuu, että hänellä on jo pikkuinen apina niskassa. Vaikka hän ei ole neljään peliin maalia tehnyt, hän on mielestäni pelannut hyvin. Hän on pedannut joukkuekavereille monta paikkaa. Esimerkiksi IFK Mariehamnia vastaan häneltä nähtiin monta hyvää suoritusta. Kyllä hän on edelleen Veikkausliigan parhaita pelaajia, jos ei jopa se paras.

Inter hankki riveihinsä elokuun alussa Anthony Annanin ja Connor Ruanen. Minkälaisen panoksen he ovat tuoneet joukkueen peliin?

– Ruane on päässyt pelaamaan enemmän, mutta jotenkin on sellainen olo, että en ole ihan vakuuttunut hänen tekemisestään ylöspäin. Minun mielestä Kuningas sopisi varsinkin kotipeleissä sinne laitapakiksi aika hyvin, koska Inter pelaa kotonaan tosi vahvaa pallonhallintapeliä yleensä. Siinä Kuningas on hyvä ja häneltä lähtee hyviä keskityksiä.

– Ihan hirveästi Ruanella ei ole pelejä alla, mutta kyllä hän on osoittanut, että pystyy pelaamaan tällä tasolla. Sitä voi miettiä, onko hän tarpeeksi hyvä vahvistus. (Luciano) Balbi pelasi vasemmalla alkukauden hyvin ja hän oli pelaaja, kenet olisi pitänyt pystyä pitämään joukkueessa loppuun asti.

– Annan on aika pienessä roolissa ollut vielä. Ei ole ollut kyllä lähellekään sitä tasoa, jota HJK:ssa parhaimmillaan oli. Toisaalta hän on pelaaja, joka pelaa aina tilanteet niin täysillä loppuun kuin ne voi pelata. Inter voi luottaa siihen, että hän taistelee viimeiseen vihellykseen asti joukkueen etu mielessä. Uskon, että hänestä on näihin loppukauden koviin peleihin vielä paljon iloa, vaikka se paras formi ei ole vielä löytynyt, futisääni ennakoi.

FC Inter – Honka potkaistaan käyntiin klo 17.00.

Jesse Happonen


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.

Miten pärjää Leipzig ilman Werneriä Mestarien liigassa? Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!