Zlatan Ibrahimović keksi Teemu Pukille uuden lempinimen

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ja Norwichin hyökkääjä Teemu Pukki on tällä hetkellä kaikkien huulilla – ihan kaikkien.

Pukki, 29, voitti viime kaudella Englannin Mestaruussarjan maalipörssin 29 osumallaan, ja tahti on pysynyt erinomaisena myös sarjatasoa korkeammalla. Hän on pelannut Valioliigassa kuluvalla sesongilla seitsemän ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kuusi maalia ja syöttänyt kaksi. Pukki on ollut vireessä myös EM-karsinnoissa iskien kuuteen peliin yhteensä viisi osumaa.

Suomen maajoukkuehyökkääjän sankariteot Norwichin ja Huuhkajien paidassa ovat kiinnittäneet myös ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovićin. Ammattilaisurallaan yli 500 maalia tehnyt Ibrahimović kehui Norwichia ja Pukkia Aftonbladetin haastattelussa.

– He pelaavat hyvää jalkapalloa, ja Mr. Finland tekee paljon maaleja. Uskon sen johtuvan siitä, että he ovat tulokkaita (sarjanousijoita) ja he pelaavat täynnä adrenaliinia. Toivottavasti he jatkavat samalla linjalla.

Major League Soccerissa Los Angeles Galaxya edustava Ibrahimović on itsekin ollut hirmuisassa vedossa. Hän on pelannut tällä kaudella 27 ottelua ja tehnyt 28 maalia.