Ajaxin kannattajien suunnitelma sai Englannin neljännellä sarjatasolla pelaavan Leyton Orientin vaihtamaan pelipäivänsä.

Euroopan jalkapalloliitto Uefa on estänyt Ajaxia myymästä lippuja 5. marraskuuta pelattavaan Mestarien liigan vierasotteluun Chelseaa vastaan, koska hollantilaisjoukkueen kannattajat käyttäytyivät asiattomasti vieraspelissä Valenciassa. Ajax aikoo valittaa rangaistuksesta.

Guardianin mukaan noin 2 000 Ajaxin kannattajaa on jo varannut matkat ja majoituksen Chelsea-ottelua varten, mutta jos rangaistus pysyy voimassa, he eivät pääse katsomaan peliä stadionille.

Ajaxin kannattajat ehtivät jo keksiä muuta tekemistä Lontoon-reissulleen, mutta sekin suunnitelma on kokenut ison kolauksen. Heidän oli tarkoitus mennä Mestarien liigan ottelun sijaan katsomaan Leyton Orientin ja Brightonin alle 21-vuotiaiden joukkueen välistä EFL Trophy -turnauksen kamppailua. EFL Trophyssa pelaavat Englannin Ykkös- ja Kakkosliigan joukkueet sekä yhteensä 16 akatemiajoukkuetta Valioliigan ja Mestaruussarjan seuroista.

Leyton Orientin ja Brightonin U21-joukkueen oli tarkoitus kohdata juurikin 5. marraskuuta, mutta ottelua on turvallisuussyistä siirretty 24 tunnilla eteenpäin. Viime viikolla Leyton Orient ilmoitti, että se aikoo keskustella Ajaxin kanssa hollantilaiskannattajien saapumisesta peliin, mutta tänään, perjantaina, lontoolaisseura tiedotti ottelun siirtämisestä keskusteltuaan turvallisuudesta vastaavien tahojen, mukaan lukien poliisin, kanssa.