Antonio Conte kärsi tappion entiselle työnantajalleen Derby d’Italiassa: ”Nostamme hattua heille”

© Kuva: Getty Images

Italian Serie A:n piikkipaikka sai sunnuntaina uuden hallitsijan, kun Juventus voitti Internazionalen vieraissa 2-1 ja meni milanolaisten edelle yhden pisteen turvin.

Juventus siirtyi varhaiseen johtoon neljännellä minuutilla Paulo Dybalan osumalla, mutta Inter tuli varttia myöhemmin tasoihin Lautaro Martínezin rangaistuspotkumaalilla. Ottelu ratkesi 80. minuutilla, kun Gonzalo Higuaín sai pallon rangaistusalueelle ja sijoitti sen napakalla kudilla sisään.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun päävalmentajat Maurizio Sarri ja Antonio Conte kohtasivat Derby d’Italiassa. Sarri liittyi Juveen kesäkuun puolivälissä, Conte Interiin pari viikkoa aiemmin.

– Kärkeen siirtyminen tässä vaiheessa ei merkitse juuri mitään. Tärkeintä oli, että pelasimme hyvin. Pelasimme päättäväisesti ja isolla asenteella joukkuetta vastaan, joka oli voittanut kaikki pelinsä, kommentoi Sarri Sky Sport Italialle.

Juventuksen voittomaali oli sitä mitä joukkueen kannattajat haluavat nähdä Sarrilta. Higuaínin maalia edelsi näyttävä 24 nopean syötön ketju.

– Laadukas joukkue pystyy siihen. Kun syöttelystä tulee sulavaa, maalit ja maalintekotilaisuudet tulevat suoraan sen seurauksena.

– Minusta tämä joukkue on ottanut jo tärkeitä askeleita eteenpäin syöttötyöskentelyssään. Meidän pitää vielä kehittää ottelun dominointia, alueellista ylivoimaa, prässäämistä ja ennen kaikkea vastustajan aloitteiden pysäyttämistä, jotta voimme viettää koko ajan vastustajan kenttäpuoliskolla.

– Tämä joukkue on tottunut puolustamaan paljon syvemmällä, mutta he sopeutuvat, ja me olemme ehdottomasti nähneet kehitystä siinä mielessä.

– Minusta voimme vielä parantaa huomattavasti. Se on asteittainen prosessi. Tässä joukkueessa on vahvoja yksilöitä ja niin paljon leveyttä. Se tarkoittaa, että tällä hetkellä voimme saada aikaan tuloksia, vaikkemme pelaisi sataprosenttisesti.

Conte kärsi tappion joukkueelle, jota hän luotsasi menestyksekkäästi vuosina 2011-2014. Hän antoi entiselle työnantajalleen ansaitut kehut.

– Juventus sai tarvittavan maalin. He todellakin osoittivat hyökkäysvoimansa ja kokemuksensa, jolla tällaista peliä hallitaan. En voi valittaa jätkille, sillä he antoivat kaikkensa, mutta kuten olen aina sanonut, meillä on kokemuksen ja pelinhallinnan suhteen pitkä tie seuraavalle tasolle.

– Meidän on kehityttävä, ja se oli väistämätöntä, sillä olemme vasta tämän matkan alussa. Näin tilastot, ja tämä oli todella tasainen kohtaaminen. He olisivat voineet tehdä enemmän maaleja, kuten mekin. Kummallakin oli paikkoja, mutta kokemus ja ison seuran laatu olivat erottavia tekijöitä.

– Nostamme hattua heille, käärimme hihamme ja jatkamme työntekoa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.