Simpeleen Urheilijoiden kasvatin Jesse Jorosen ura on ollut mutkia täynnä. Joronen on kärsinyt uransa aikana lukuisista loukkaantumisista. Nyt maalivahti on matkalla kohti huippua.

Ensimmäistä kauttaan Italian Serie A:ssa Bresciassa pelaava Joronen on nuoresta 26 vuoden iästään huolimatta käynyt muun muassa Fulhamin organisaation läpi, johon hän siirtyi jo 16-vuotiaana. Vasta viime vuosina hän on alkanut toden teolla lunastaa odotuksia. Fulhamissa Jorosen ura ei ikinä oikein lähtenyt nousuun. Joronen ei lopulta saanut kunnon mahdollisuutta ja loukkaantumiset vaivasivat.

Itsekin lontoolaisseuraa komealla pelaajaurallaan edustanut nykyinen Huuhkajien maalivahtivalmentaja Antti Niemi ihmetteli Jorosen aikaa Fulhamissa. Kaikesta huolimatta Niemellä oli kova luotto Joroseen nuoresta pitäen.

– Ihmettelen kyllä, miksi Jesse ei saanut peliaikaa Fulhamissa. Toki siellä loukkaantumiset vaikuttivat taustalla. Minulle on ollut päivänselvää, kun hän löytää oikean paikan oikeaan aikaan, niin hänestä kuullaan ja hän tulee tekemään huikean ammattilaisuran, Niemi kertoo Suplan Week of Football -podcastissa

Niemi näki jo varhaisessa vaiheessa Jorosen kyvyt.

– Muistan, että tapasin Jessen ensimmäisen kerran 16-vuotiaana, kun hän pääsi vuotta nuorempana vuotta vanhempien maajoukkueeseen. Harvemmin tuon ikäisestä, 16-17-vuotiaasta maalivahdista pystyy sanomaan, kun maalivahtien kehityskaari saattaa olla pidempi kuin kenttäpelaajilla. Muistan miettineeni, jos Jessellä pysyy paikat kunnossa, hän tulee tekemään ammattilaisuran.

– Kaikki oli kunnossa, pää ja fyysiset ominaisuudetkin olivat olemassa, Niemi toteaa.

Niemi korostaa Jorosen pelikentän ulkopuolisia ominaisuuksia, jotka ovat viitoittaneet kehitystä tähän asti.

– Hän on pohdiskeleva, hän haluaa tietää, miksi tiettyjä asioita tehdään. Hänellä on ollut nuoresta-asti selkeä visio siitä, miten hänestä tulee parempi. Jesse on hirveän avoin ajatuksille, Niemi kehuu.

Huuhkajat kohtaa lauantaina Bosnia-Hertsegovinan vieraskentällä klo 19.00. Ottelu nähdään suorana Viasta Jalkapallo -kanavalla, Viaplayssa ja ilmaiseksi Viafreessä.