Barcelona antoi potkut seuralegendalleen – taustalla erikoisia riitoja

© Kuva: Getty Images

Barcelona vahvisti maanantaina, että se on antanut potkut entiselle maalivahdilleen Víctor Valdésille, joka toimi kesästä lähtien seuran alle 19-vuotiaiden joukkueen valmentajana.

Marcan mukaan suurin syy Valdésin, 37, potkuihin olivat hänen ja seuran akatemiaa johtavan Patrick Kluivertin viileät välit, mutta taustalla oli useita muitakin ongelmia.

Viimeksi kaksikko riiteli perjantaina, kun Valdés ei suostunut käyttämään 4-3-3-formaatiota, jolla muut Barcelonan juniorijoukkueet pelaavat. Valdés perusteli päätöstään sillä, että kyseessä on hänen joukkueensa.

Marca kertoo Kluivertin ja Valdésin riidelleen myös siitä, että Valdés antoi vähäistä peliaikaa pelaajille, jotka muu seura näkee suurina tulevaisuuden lupauksina.

Valdésin käytöstä ihmeteltiin myös, kun hän ei osallistunut valmentajien tapaamiseen, jossa olivat seuran kaikki muut valmentajat, tai valmentajien illalliselle, jonne hänen apuvalmentajansa kuitenkin menivät.

Kenties kummallisin tapaus Valdésin valmentajapestin aikana Barcelonassa oli hänen riitansa seuran tiedottajan kanssa. Valdés suuttui tiedottajalle, kun hänelle ei ollut eräässä lehdistötilaisuudessa järjestetty pöytää ja tuolia.

Pelaajaurallaan Valdés edusti Barcelonaa 536 ottelussa vuosina 2002-2014 ja voitti seurassa mm. kuusi La Ligan, kolme Mestarien liigan ja kaksi Copa del Reyn mestaruutta.