Borussia Dortmund hyllytti teinitähtensä – ”Ehkä hän välillä kokeilee rajoja”

© Kuva: Getty Images

Borussia Dortmund päätti kolmen sarjapelin mittaisen voitottoman putkensa lauantaina, kun se kaatoi Bundesliigaa johtavan Borussia Mönchenlgadbachin kotikentällään 1-0.

Ennen ottelua Dortmund tiedotti, että laitahyökkääjä Jadon Sancho ei ole kurinpidollisista syistä lainkaan joukkueen kokoonpanossa. Englannin A-maajoukkueen 19-vuotias tähtipelaaja on pelannut tämän kauden Bundesliigassa seitsemän ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kolme maalia ja syöttänyt kuusi.

Lehtitietojen mukaan hyllytyksen syynä oli se, että Sancho saapui myöhässä seurajoukkuetehtäviin maajoukkuetauon jälkeen. Hän pelasi Englannin maajoukkueen kanssa EM-karsintaotteluissa Tšekkiä ja Bulgariaa vastaan.

Saksalainen Kicker-lehti kertoi, että kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun Sancho on ollut myöhässä palattuaan maajoukkueen matkasta. Lehden mukaan Sanco palasi Dortmundiin kaudella 2017-18 useita kertoja myöhässä, minkä takia joukkueen silloinen päävalmentaja Peter Stöger pudotti hänet ykkösmiehistöstä seuran alle 23-vuotiaiden joukkueeseen.

Borussia Dortmundin urheilutoimenjohtaja Michael Zorc kommentoi Sanchon hyllytystä lauantaina.

– Jadon on mahtava poika, mutta hän on vielä kovin nuori. Hän on kasvanut todella nopeasti. Ehkä hän välillä kokeilee rajoja, sanoi Zorc uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Päätös ei ollut helppo, mutta muutakaan vaihtoehtoa ei ollut.

Zorcin mukaan Sancho palannee Dortmundin kokoonpanoon jo keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Mestarien liigassa Internazionale Milanon vieraskentällä.

– Hyllytys koskee vain tätä päivää (lauantaita). Jadon harjoitteli vielä tänä aamuna. Odotamme hänen olevan mukana taas keskiviikkona.