Pohjois-Korea ja Etelä-Korea pelasivat toisiaan vastaan MM-karsinnoissa tiistaina. Ottelu oli maiden välillä ensimmäinen Pohjois-Koreassa 30 vuoteen. Peli päättyi maalittomaan tasatulokseen.

Ottelussa ei ollut katsojia eikä sitä televisioitu Pohjois-Korean kieltäydyttyä lähettämästä peliä. Pohjois-Korea kuvasi ottelusta DVD:n, joka lähetettiin Etelä-Koreaan, mutta kuvanlaatu ja video olivat niin heikkolaatuisia, että eteläkorealaiset päättivät jättää tallenteen näyttämättä televisiossa.

Paikalla oli vain muutama valittu katsoja, joiden joukossa oli Kansainvälisen jalkapalloliiton presidentti Gianni Infantino.

Eteläkorealaisten mukaan ottelu oli hyvin epämiellyttävä. Etelä-Korean jalkapalloliiton varapuheenjohtaja Choi Young-ilin näkemys ottelusta on paljon puhuva. Hänen mielestään pohjoiskorealaiset käyttäytyivät aivan liian aggressiivisesti.

− Se oli kuin sotaa. He käyttivät kaikkia ruumiinosia kyynärpäistä käsiin ja polviin pehmentääkseen pelaajiamme. Se oli todella hankalaa.

Etelä-Korean tähtipelaaja Son Heung-minin kuvaus pelistä ei juuri eroa Young-ilin vastaavasta.

− Rehellisesti sanottuna peli oli niin kovaa, että olemme onnekkaita, että pääsimme pois ilman loukkaantumisia. Kuulimme myös vastapuolelta monia todella törkeitä herjauksia.

Vaikka ottelu oli eteläkorealaisten kommenttien perusteella todella likainen, eivät tilastot kerro kamppailusta samaa. Pelissä jaettiin vain neljä keltaista korttia, kaksi molemmille osapuolille.

Varapuheenjohtaja Young-ilin mukaan jännitteitä oli todella paljon myös kentän ulkopuolella.

− Pohjoiskorealaiset eivät edes ottaneet katsekontaktia, kun puhuin heille. He eivät myöskään vastanneet, Young-il ihmetteli.

Lähde: ESPN