HJK:n entinen laitapuolustaja ollut ihmeissään hallitsevan mestarin otteista: ”Siinä on niin paljon asioita, joita minäkään en tiedä”

© Kuva: Juha Tamminen

Viime kauden jälkeen HJK:sta Norjaan siirtynyt Juha Pirinen on seurannut etäältä helsinkiläisten kautta Veikkausliigassa. Laitapuolustaja ei ole ollut tyytyväinen näkemäänsä. HJK on varmuudella sarjassa viides ja jää näin ollen ilman mitalia.

– Pettymys on se ensimmäinen sana, mikä tulee mieleen. Odotin heiltä paljon enemmän. Ei tuo hyvä homma ole, Pirinen pohtii SuomiFutis-sivustolle.

Hän linjaa yhden merkittävän syyn HJK:n epäonnistuneelle kaudelle.

– Ehkä hankinnat eivät onnistuneet niin hyvin, kuin he odottivat. Marginaalit ovat myös hyvin pienet. Koutsi vaihtui kesken kauden ynnä muuta. Siinä on niin paljon asioita, joita minäkään en tiedä. Peli ei lähtenyt kulkemaan oikein missään kohtaa. Se on valitettavaa. Olisihan se ollut hienoa, että HJK olisi ollut mukana myös mestaruustaistelussa. Kolmen kimppa.

HJK:n kausi jatkuu lauantain päätöskierroksen jälkeen vielä europelikarsinnoissa. Pirinen uskoo, että Klubilla on niissä peleissä sanansa sanottavana.

– Kyllä mä vielä uskon, että he pääsevät europeleihin. Ei se helppoa ole. Se olisi hyvä asia kuitenkin koko suomalaisen futiksen kannalta, Pirinen arvioi.

Tromsøllä isot pelit

Pirinen on viihtynyt Tromsøn organisaatiossa hyvin, vaikka kausi on mennyt joukkueelta alakanttiin.

– Vielä pitäisi pari-kolme voittoa ottaa, jotta sarjapaikka on varmistettu. Kuusi peliä on vielä jäljellä, joten pelattavaa on paljon. Se on kiva, että on panosta peleissä. Joskus on ollut niitäkin kausia, että lopussa ei ole ollut mitään pelattavaa.

– Tietenkin olisi kiva, jos olisimme sarjataulukon toisessa päässä. Tavoitteet oli meillä korkeammalla, mutta välillä tämä on tällaista. Ei siinä auta silloin kuin pistää uusi tavoite kesken kauden. Työnteko on jatkunut niiden merkeissä, Pirinen summaa joukkueensa kautta.

Veikkausliigan päätöskierros pelataan lauantaina yhtenäisesti klo 15.00. HJK kohtaa omassa ottelussaan vieraissa pronssista taistelevan Ilveksen.

Jesse Happonen

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!