Helsingin Jalkapalloklubi ja Ferhan Hasani ovat tehneet sopimuksen, joka kattaa ensi kauden.

Pohjois-Makedonian maajoukkuepelaaja Hasani, 29, on viimeksi edustanut saudiarabialaista Al-Raedia, mutta hän on ollut ilman seuraa kesäkuusta lähtien. Hän on aiemmin pelannut myös tanskalaisessa Brøndbyssä, saksalaisessa Wolfsburgissa ja kotimaansa pääsarjaseura Shkëndijassa, joka on HJK:lle tuttu vastustaja parin vuoden takaa Eurooppa-liigan karsinnoista.

– Hasani on profiililtaan monipuolinen hyökkäyspään pelaaja. Hän tuo viimeiselle kolmannekselle laatua ja pystyy pelaamaa sekä sisään tulevana laitapelaajana tai kymppipaikalla. Hänellä on myös kokemusta Skandinaviassa pelaamisesta Brøndby-vuosiltaan, kertoo HJK:n urheilujohtaja Miika Takkula seuran tiedotteessa.

A-maajoukkuetasolla Hasani on pelannut 38 ottelua, joista kolme on ollut tämänhetkisissä EM-karsinnoissa. Maajoukkuemaaleja hänellä on tehtynä kaksi.

Hasanin tehokkaimmat näytöt ovat hänen kotimaansa pääsarjasta, jossa hän on pelannut sata ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 58 maalia ja syöttänyt 37. Tanskan pääsarjassa hänellä on tilillään 35 ottelua, seitsemän osumaa ja neljä maalisyöttöä. Saksan Bundesliigassa hän on pelannut neljä ottelua maaleitta. Eurooppa-liigan karsinnoissa Hasani on pelannut 19 ottelua, joissa hän on tehtaillut yhteensä viisi maalia ja syöttänyt kuusi. Hän on pelannut myös kaksi ottelua Mestarien liigan karsinnoissa.