Hopealta pelaamaan sarjapaikasta – viime kaudella RoPS:n alakerrassa luutinut Huuhkajat-toppari harmissaan: ”Viime kausi oli meille nappisuoritus”

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Rovaniemen Palloseuralla ei ole Veikkausliigan päätöskierroksella hirveästi pelattavaa. Joukkue on sarjassa joko yhdeksäs tai kymmenes. Mahdollisuudet europeleihin ovat menneet ja pelkoa sarjapaikan puolesta ei enää ole.

RoPS-paidassa läpimurron kausina 2017-2018 tehnyt Huuhkajien puolustaja Leo Väisänen on seurannut vanhan seuransa otteita Hollannista käsin. Hänelle jäi RoPS:n kaudesta hieman laimea maku.

– Se viime kausi oli meille aika nappisuoritus. Onneksi he varmistivat kuitenkin sarjapaikkansa jo. Se oli aivan minimitavoite, Väisänen pohtii SuomiFutis-sivustolle.

Lähtökohdat menestykseen eivät olleet Lapin ylpeydelle kovin suotuisat.

– Aika vaikea kausi. En tiedä sitten, voisiko vähän pelaajamateriaalin piikkiin laittaa. Kauden aikana oli aika paljon loukkaantumisia ja sitten tuli valmentajanvaihdos, kun (Toni) Koskela lähti Klubiin, Väisänen puntaroi.

RoPS on kärsinyt maalinteko-ongelmista läpi kauden. 26 ottelussa on syntynyt vain 23 osumaa. Seura odotti varmasti kokeneen Alexander Kokon tekevän tulosta hyökkäyspäässä. 32-vuotiaan hyökkääjän kausi jäi kuitenkin vaisuksi juuri loukkaantumisten vuoksi. Peliminuutteja kertyi 448, joissa tuloksena oli yksi maali.

Kokko joutui jättämään viime ottelun kesken jo kuuden minuutin kohdalla. Syynä jälleen loukkaantuminen.

– Iso apu joukkueelle hän on silloin, kun hän on kunnossa. Harmi, että ei ole pystynyt tällä kaudella paljoa auttamaan pistejahdissa. Ei ole ollut hirveän laaja miehistö, joka olisi kestänyt loukkaantumisia, Väisänen harmittelee.

Hollantilaista Den Boschia edustava Väisänen on pitänyt tälle kaudelle uudistuneesta Veikkausliigan sarjajärjestelmästä.

– Se on aika hyvä. Isoja pelejä on tullut viikosta toiseen nyt lopussa. KuPS olisi voinut varmistaa mestaruuden viime pelissä, mutta ei onnistunut. Nyt heillä on sitten kova peli Interin vieraana. Harmi, että RoPS ei tällä kertaa pystynyt taistelemaan samoista sijoista.

Veikkausliigan päätöskierros pelataan lauantaina. Kaikki kuusi ottelua alkavat klo 15.00. RoPS päättää kautensa HIFK:n vieraana.

Jesse Happonen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS