Huippuvahdit jäävät tilastoissa taakse! Sivusto: Jesse Joronen on ollut tähänastisen Serie A-kauden paras maalivahti

© Kuva: Getty Images

Suomen jalkapallomaajoukkueen maalivahti Jesse Joronen piti maanantaina kauden kolmannen nollapelinsä tämän kauden Serie A:ssa. Brescian 26-vuotias molari piti maalinsa puhtaana, kun joukkue väänsi maalittoman tuloksen kotonaan Fiorentinaa vastaan.

Kyseessä ei ollut Jorosen osalta yksittäinen huippupeli. Suomalainen on saanut kauden aikana suitsutusta otteistaan. Tilastodataa keräävän Whoscored -sivuston mukaan suomalainen on ollut koko tähänastisen Serie A-kauden paras molari. Hänen arvosanansa on kahdeksan ottelun jälkeen mainio 7,2.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että niin ikään Serie A:n tämän kauden tähdistöjoukkueeseen kuuluvan Juventuksen portugalilaistähden Cristiano Ronaldon vastaava arvosana on 7,7.

Whoscored antaa arvosanansa pelaajien tilastojen perusteella.

Joronen on jättänyt esityksillään taakseen useita Serie A:n huippuvahteja, kuten Gianluigi Donnarumman (AC Milan), Samir Handanovicin (Inter Milan) ja Wojciech Szczesnyn (Juventus).

Simpeleen Urheilijoiden kasvatti siirtyi Bresciaan ja Italiaan täksi kaudeksi Tanskan suurseurasta FC Kööpenhaminasta. Saapasmaassa Joronen on saanut peleilleen lentävän lähdön.