Jos jalkapalloilta oli onnellinen jo Suomen upean 3-0 -voiton jälkeen, niin suorastaan täydelliseksi se muuttui, kun Kreikka kaatoi kotikentällään Bosnia ja Hertsegovinan 2-1. Näiden tulosten myötä Suomen historiallinen EM-kisapaikka on lähempänä kuin koskaan. Kisapaikka voi varmistua 15. marraskuuta, jos Huuhkajat kaataa Helsingissä Liechtensteinin.

Huuhkajat osoittikin kiitollisuutensa Kreikan voittoa kohtaan parissakin twiitissä. Ensin viralliselta tililtä twiitattiin kuva, jossa Robin Lod halaa entistä seuratoveriaan Zecaa. Sen jälkeen vielä Huuhkajien kapteeni Tim Sparv välitti maajoukkueen bussista kiitoksensa.

– Kiitos Kreikka. Pieni askel lähempänä. Työ jatkuu, kuului Sparvin viesti.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Kiitos Kreikka 💙
Kreikka voitti Bosnia-Hertsegovinan 2-1, joten Suomi varmistaisi 15.11. Helsingissä voitolla Liechtensteinista EM-kisapaikan 💥 #Huuhkajat

Huuhkajat

@Huuhkajat
Kapteenin kiitokset Kreikalle 🇬🇷 #Huuhkajat @TimSparv

Askeleen suuruudesta voidaan olla montaa mieltä, mutta kirkossa kuulutettu kisapaikka ei kuitenkaan missään nimessä vielä ole. Erittäin lähellä se kiistatta on.

Huuhkajien ja Huuhkajien kannattajien riemuun yhtyivät myös monet, mukaan lukien poliitikot poliittisen spektrin molemmilta laidoilta. Omat twiittinsä aiheesta jakoivat myös entinen pääministeri Alexandr Stubb (kokoomus) sekä entinen urheilu- ja kulttuuriministeri Paavo Arhinmäki (vasemmistoliitto).

– Suuri päivä suomalaiselle jalkapalloilulle. Pukki-party jatkuu ja olemme lähempänä kuin koskaan selviytyä EM-kisoihin. Tänään saimme pientä apua Kreikalta, Stubb kirjoitti.

– Kiitos Kreikka! Velat ovat muuttuneet saataviksi, muotoili puolestaan viestinsä Arhinmäki.

Alexander Stubb

@alexstubb
Big day for Finnish football. Pukki party continues and we are closer than ever to getting into the European Championships. Today with a little help from Greece. Efcharistó @kmitsotakis. 💪 #Euro2020 #pukkiparty @Huuhkajat

Paavo Arhinmäki

@paavoarhinmaki
Kiitos Kreikka!

Velat ovat muuttuneet saataviksi.

Voitto Liechtensteinia vastaan perjantaina 15.11. varmistaisi Suomen historian ensimmäisen arvokisapaikan miesten jalkapallossa.

Pelottaa vain, etteihän vaan Pasilan 38. jakso ole simpsonsmainen ennustus 🤪

#Huuhkajat #GREBIH