Italia seisahtuu tänään Serie A:n jättiläisten kohdatessa – ”Juventus ei suoranaisesti ole vielä vakuuttanut”

© Kuva: Getty Images
TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS

Sunnuntai-iltana Serie A:n faneja hemmotellaan todellisella herkkupalalla, kun Inter isännöi Juventusta.

Kyseessä on sarjan kärkikamppailu, sillä Inter on kuuden kierroksen jälkeen liikenteessä puhtaalla rekordilla. Juventus väijyy milanolaisseuraa vain kahden pisteen päässä.

Huippuottelun selostaa Ruudulle tuttuun tapaan Velja Engström.

Velja, minkälaisen vaikutuksen hallitseva mestari Juventus on tehnyt alkukauden aikana?

– Juventus ei suoranaisesti ole vielä minua vakuuttanut. Mielestäni se pelasi Leverkusenia vastaan kauden parhaan pelinsä, joten siinä mielessä suunta on oikea. Serie A:ssa Juve on ollut monissa peleissä jopa yllättävän heikko. Pienetkin seurat ovat saaneet Juven vaikeuksiin, varsinkin puolustuspäädyssä.

– Sarrin pelifilosofiaan totuttautuminen vie varmasti vielä jonkin aikaa ja en usko, että Juvella on helppoja pelejä ihan liikaa tiedossa, Engström pohtii.

Inter on porskuttanut voitosta voittoon. Voiko se haastaa Juventuksen tosissaan mestaruustaistossa?

– Ehdottomasti haastaa, sen joukkue on jo osoittanut. Antonio Conte on saanut Interin pelin muovattua käsittämättömän nopeasti haluamaansa suuntaan. Peli näyttää kauniilta, mutta ennen kaikkea se on ollut tehokasta molemmissa päädyissä. Joukkue on viimeistellyt hyvin ja puolustus on toiminut erinomaisesti.

– Mestarien Liigan ottelu Barcelonaa vastaan osoitti myös sen, että joukkue pystyy haastamaan kaikista suurimmatkin seurat. Ensimmäinen puolisko oli Interiltä upeaa peliä ja jatkamalla samalla tyylillä toisellakin jaksolla uskon, että Inter olisi voittanut ottelun.

Miten uudet hankinnat Alexis Sanchez ja Romelu Lukaku ovat päässet joukkueeseen sisään?

– Lukakusta on tullut nopeasti tärkeä palanen Interin palapeliä, mutta toisaalta joukkue näytti keskiviikkona pärjäävänsä myös ilman häntä. Lukaku on Conten systeemissä arvokas pelaaja ylhäällä fyysisyyden ja vahvan pääpelaamisen ansioista. Lisäksi hän on löytänyt hyvän yhteissävelen Lautaro Martínezin kanssa, vaikka argentiinalaisen alkukausi on ollut hieman vaisu.

– Sanchezin alku on ollut selvästi hitaampi, kuin Lukakun. Chileläinen tuli joukkueeseen myöhäisessä vaiheessa, eikä ole saanut vielä kovin paljoa peliminuutteja. Juvea vastaan hän on vielä pelikiellossa hölmöiltyään viime viikonloppuna Sampdoriaa vastaan itsensä kahdella keltaisella suihkuun. Tekemistä riittää vielä, ennen kuin hän on täysillä sisässä joukkueessa. Väläyksiä on kuitenkin jo nähty ja hyvät merkit ovat ilmassa Sanchezin suhteen, futisääni spekuloi.

Lukakun pelaaminen on lihasvamman vuoksi epävarmaa. Kuinka iso menetys se on, jos hän ei pelaa?

– Raportit Italiasta kertovat, että Lukaku on jo osallistunut joukkueharjoituksiin torstaina, joten se lienee positiivinen merkki hänen kuntonsa suhteen. Lihasvamma ei siis ainakaan kovin vakava ole. Mikäli Lukaku ei pystyisi pelaamaan, on se iso menetys Interille, varsinkin kun Sanchez on pelikiellossa. Barcelonaa vastaan Sanchezin tultua vaihtoon nähtiin, miten Stefano Sensi nousi hieman ylemmäksi, mutta ei ollut siinä roolissa parhaimmillaan. Interistit varmasti pitävät sormiaan ristissä Lukakun puolesta.

Interin takalinjoja vahvistettiin täksi kaudeksi Diego Godinin muodossa. Onko hän joukkueen jopa tärkein pelaajahankinta?

– Godin on tullut mielettömällä tavalla sisään Interin joukkueeseen! Hän on ollut juuri sitä, mitä Inter halusi hänen olevan: loistava pelaaja ja vahva johtajatyyppi. Interin puolustus on toiminut kokonaisuudessa hienosti alkukauden ja topparikolmikko, Skriniar – De Vrij – Godin, on osoittautunut juuri niin vahvaksi, kun ennen kautta osattiin uumoilla.

– Godinia voi hyvin pitää tärkeimpänä hankintana, koska puolustus tuntuu olevan nyt niin hyvin raiteillaan. Toki myös joukkueen muut vahvistukset ovat oikeastaan kaikki osoittautumassa onnistuneiksi siirroiksi, Engström päättää.

Interin ja Juventuksen välinen huippukamppailu alkaa sunnuntaina klo 21.45.

Jesse Happonen

TÄNÄÄN: Näe NHL pelit livenä!

NHL on taas käynnissä ja jäljellä ovat enää ratkaisupelit! Viaplay näyttää kaikki loppukauden ottelut suorina lähetyksinä! Tilaa nyt ilman sitoutumispakkoa.
NAPPAA TARJOUS