Jere Uronen ei alistu supertähtien Napolia vastaan: ”Jos ei pelaa voittaakseen, ei kannata pelata”

© Kuva: Getty Images

Jere Uronen debytoi syyskuussa Mestarien liigassa, mutta urakka ei alkanut kovin onnellisesti. Genk hävisi avauspelinsä itävaltalaiselle RB Salzburgille tylysti 2-6. Nyt vastukset vain kovenevat, sillä lohkon muut joukkueet ovat Napoli ja kilpailun voittoa puolustava Liverpool.

Keskiviikkona Genk isännöi Napolia, ja suomalaispuolustaja osallistui valmentaja Felice Mazzún rinnalla ottelua alustaneeseen lehdistötilaisuuteen.  Genk voitti viime kaudella Belgian mestaruuden, mutta alkanut kausi on ollut vaikeampi. Jo mainitun Salzburg-pelin ohella vaikeaa on ollut myös kansallisessa sarjassa, jossa Genk on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen vasta seitsemäntenä, seitsemän pistettä sarjakärki Club Bruggen perässä.

Uroselta kysyttiin, mikä joukkueen pelaamisessa on muuttunut viime vuodesta.

– Hyvä kysymys. Meillä on vähemmän tasapainoa. Olemme tehneet maaleja, mutta emme ole pystyneet reagoimaan. Meidän täytyy tehdä lujasti töitä, jotta uudet pelaajat pääsevät joukkueeseen paremmin sisään. Asiat muuttuvat kyllä, Uronen vastasi.

Napoli on Genkille kivikova haaste, mutta Huuhkajien laitapuolustaja uskoo silti joukkueensa mahdollisuuksiin.

– Jos ei pelaa voittaakseen, ei kannata pelata. Voitto on mahdollista, ja teemme kaikkemme. Me olemme hyvä joukkue, ja annamme kaikkemme voittaaksemme, vaikka se vaatisikin täydellistä ottelua.

– Pikkupoikana sitä unelmoi tällaisia joukkueita vastaan pelaamisesta. Minulle Napoli on yksi Euroopan parhaista joukkueista. Sillä on riveissään monia supertähtiä ja meidän pitää onnistua etenkin puolustuksessa.

– On kunnia pelata heitä vastaan, ja samalla se motivoi meitä lisää. Meidän täytyy nauttia pelistä, sillä tämä on mahtava tilaisuus, Uronen lisää.

Ottelu Genk-Napoli alkaa kello 19.55 ja on katsottavissa C Moren kanavilta.

Lähteet: Napoli Calcio News ja De Morgen