Lähde: Kiina isännöi FIFA:n uutta seurajoukkueiden huipputurnausta

© Kuva: Getty Images

Nykymuotoinen seurajoukkueiden MM-turnaus, joka on pelattu perinteisesti seitsemällä joukkueella, on pian historiaa. FIFA on suunnittelut jo jonkin aikaa turnauksen korvaamista laajemmalla 24 joukkueen MM-turnauksella, ja nyt nuo suunnitelmat tuntuvat nytkähtäneen ison askeleen eteenpäin.

New York Times kertoo, että vuonna 2021 pelattavan ensimmäisen suurturnauksen isäntämaaksi on valikoitumassa Kiina. FIFA:n päättäjät tapaavat Shanghaissa torstaina, ja tuolloin on määrä lyödä isäntämaa lukkoon.

Jatkossa seurajoukkueiden MM-turnaus pelattaisiin neljän vuoden välein, kun tähän saakka kisat on pelattu vuosittain joulun alla. Samalla arvokisakalenterista putoaisi pois ”MM-kisojen esiturnaus”, eli Confederations Cup.

Viimeiset kaksi nykymuotoista Club World Cupia pelataan Qatarissa joulukuussa 2019 ja joulukuussa 2020. Näin Qatar saa valmistautua vuoden 2022 MM-turnaukseen.

Uutta seurajoukkueiden MM-turnauksessa on myös se, että jatkossa kisat aiotaan pelata kesäkuukausina. Kiinassa pelattaisiin siis kesä-heinäkuussa 2021. Vuonna 2025 pelattaisiin puolestaan luultavasti Pohjois-Amerikassa, sillä USA, Kanada ja Meksiko isännöivät vuoden 2026 MM-kisoja.

UEFA ja eurooppalaiset seurajoukkueet vastustivat seurajoukkueiden MM-turnauksen uudistuksia, mutta FIFA:n neuvosto hyväksyi mallin viime maaliskuussa. Alun perin FIFA halusi kisoihin 12 joukkuetta Euroopasta, mutta UEFA sai tahtonsa läpi ja turnaukseen osallistuu Euroopasta vain kahdeksan joukkuetta. Näiden on määrä olla viimeiset neljä Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajaa, mutta yhden maan osallistuvien joukkueiden määrälle saatetaan asettaa katto.

Kahdeksan eurooppalaisen joukkueen lisäksi turnaukseen osallistuu suunnitelmien mukaan kuusi joukkuetta Etelä-Amerikasta, kolme Afrikasta, Aasiasta ja Pohjois-ja Keski-Amerikasta sekä yksi Oseaniasta.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.