Huuhkajien nousukiito on huomattu myös maailmalla. Serie B:n Chievossa pelaava Huuhkaja-toppari Sauli Väisänen kertoo, että hänelle annettiin seurajoukkueessa erityistsempit, kun Suomi käy EM-karsinnoissa Bosnia-Hertsegovinan ja Armenian kimppuun.

– Kyllä se hype on noteerattu ainakin pelaajistossa. Olemme Italian kanssa samassa lohkossa, niin kaikki tietävät lohkon tilanteen. Aina tulee tsempit, kun lähtee maajoukkuepeleihin, mutta nyt tuli ekaa kertaa sellainen kunnon selkään taputus, että ”menkäähän kisoihin”.

– Tuntuu, että me vähän ehkä saimme tuon epäonnisen Italia-pelin jälkeen italiaanojen sympatiat puolellemme, Väisänen paljastaa SuomiFutis-sivustolle.

Puolustaja oli juuri itse kyseisessä syyskuun 1-2-tappiossa pahin epäonnensoturi. Ottelun voittomaali syntyi rangaistuspotkusta, joka aiheutui Väisäsen käsivirheestä. Pilkkutuomiota pidettiin yleisesti ottaen kovin heppoisena vihellyksenä.

– Futis on joukkuelaji, mutta ottelut ratkeavat usein yksittäisiin virheisiin. Se oli juuri sellainen tilanne, josta ratkesi kolme pistettä Italialle. Tai no ”ratkesi ja ratkesi”, mutta oli ainakin iso tekijä.

– Se käsivirhe oli tapetilla myös Italiassa, mutta nyt se on historiaa ja keskitytään seuraavaan peliin.

Tilanne ei jäänyt kummittelemaan 25-vuotiaan pelimiehen takaraivoon.

– Ei mua mitkään tilanteet ole koskaan jäänyt kummittelemaan. Ehkä pidän kättä ensi kerralla vielä enemmän kropassa kiinni, Väisänen kuittaa hymyillen.

Väisäsen viime viikot eivät ole olleet seurajoukkueessa helpoimmasta päästä, mutta hän on valmis Bosnia-peliin, mikäli päävalmentaja Markku Kanerva antaa hänelle vastuuta.

– Pientä vammaa oli nivusessa, mutta se on nyt selätetty ja olen täydessä kunnossa. Meni tämä maajoukkuepelien välinen aika melko lailla kuntouttaessa. Viime pelissä olin kuitenkin onneksi jo kokoonpanossa ja nyt olen saanut myös kaikki siviilipuolen asiat järjestykseen uudessa kaupungissa ja seurassa, Väisänen kertoo.

EM-karsintaottelu Bosnia-Hertsegovina – Suomi potkaistaan käyntiin lauantaina klo 19.00. Kaikki Suomen ottelut Viasat Jalkapallo -kanavalta, Viaplaysta ja Viafreestä.