Eredivisien suurseura Ajax näytti sunnuntaina jälleen mahtinsa. Ajax johti otteluaan arkkivihollistaan Feyenoordia vastaan jo seitsemän minuutin jälkeen 2-0, ja tauolle mentiin tylyissä 4-0 -numeroissa. Nämä jäivät armollisesti myös loppulukemiksi, mutta nöyryytys oli joka tapauksessa Feyenoordin valmentajalle Jaap Stamille liikaa.

Ottelua seuranneena päivänä Feyenoord tiedotti 47-vuotiaan Stamin jättäneen eronpyyntönsä. Takavuosien huipputoppari ehti valmentaa Feyenoordia vain seitsemän kuukauden ajan.

Rotterdamilaisseuran alkukausi on ollut erittäin vaikea, sillä se on voittanut vain kolme 11:sta kauden sarjaottelustaan. Sijoitus sarjassa on kahdestoista, ja Ajax on karannut jo 15 pisteen päähän. Loistokkaasti ei ole mennyt Eurooppa-liigassakaan, sillä Feyenoord on kerännyt kolmesta ottelustaan neljä pistettä.

Heikoista tuloksista huolimatta seurajohto ja myös pelaajat olisivat halunneet yhteistyötään Stamin kanssa jatkaa.

[readmore from=Stam-Jaap]

– Valmentajalla oli yhä meidän tukemme, ja myös pelaajat halusivat jatkaa hänen kanssaan, Feyenoordin tiedotteessa todettiin.

67 A-maaottelua pelannut Stam muistetaan parhaiten Manchester Unitedista, jossa hän pelasi menestyksekkäästi vuosina 1998-2001. Noina vuosina hän voitti joukkueensa kanssa kerran Mestarien liigan ja kolmesti Valioliigan. Stam valittiin kaikkina mestaruuskausina Valioliigan kauden tähdistöjoukkueeseen. Unitedin lisäksi Stam pelasi muun muassa Laziossa, AC Milanissa, PSV Eindhovenissa ja Ajaxissa, muttei koskaan Feyenoordissa.

Valmentajauransa Stam aloitti Readingissa kesällä 2016. Ennen Feyenoordia hän on valmentanut myös Zwollea.

Lähteet: BBC ja Transfermarkt