Palaa vielä KuPS:n mestaruustunnelmiin: Jani Honkavaaran mestaruussuihku ja pokaalin tuominen saunaan – kansanjuhla vielä luvassa

© Kuva: Juha Tamminen
Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Lauantai oli Savossa ikimuistoinen päivä. Sinä päivänä Kuopion Palloseura palasi Suomen mestariksi kaatamalla FC Interin Turussa.

Mestaruuden arvoa nostanee sekin, että KuPS:n edellisestä mestaruudesta oli ehtinyt kulua peräti 43 vuotta. Kahtena viime kautena keltapaidat olivat yltäneet Veikkausliigassa ensin hopealle ja viime vuonna pronssille. Nyt palkintokaappiin tuli pitkästä aikaa myös kirkkain mitali.

Kuten perinteisiin kuuluu, päävalmentaja Jani Honkavaara kannettiin ottelun päätyttyä kultasuihkuun Kupittaan stadionin uumenissa. KuPS lisäsi Twitter-tililleen videon riemua nostattaneesta tilanteesta.

Honkavaara päätti aikansa KuPS:ssa huipputyylikkäästi mestaruuteen. Hän vahvisti pelin jälkeen Pallokerhon studiotiimille Ruudun lähetyksessä siirtyvänsä ensi kaudeksi SJK:n päävalmentajaksi. Helsingin Sanomat kertoi Honkavaaran paluusta kotikulmille jo perjantaina.

Honkavaaran lähtö oli tiedossa jo hyvissä ajoin, sillä hän ilmoitti asiasta jo loppukesästä. Silloin uudesta seurasta ei ollut vielä puhetta.

Kuten kuvitella saattaa, seinäjokelaislähtöinen Honkavaara otti muun joukkueen tavoin ilon irti mestaruusjuhlissa.

– Jos mietitte, mitä ”poika” tekee, se saunoo, Honkavaara kirjoitti Twitteriin lisäämässään kuvassa, jossa mestaruuspokaali oli tuotu saunaan.

Honkavaaran lisäämistä kuvista voi päätellä, että ilo joukkueen keskuudessa oli ylimmillään. KuPSin harjoituskausi oli haastava ja joukkueen kasvutarina kauden aikana oli uskomaton kertomus.

Kun KuPS saapui sunnuntain vastaisena yönä Kuopion torille juhlimaan mestaruutta, paikalla oli Ilta-Sanomien mukaan arviolta 500 kannattajaa. KuPSin pelaajakoordinaattorin Henri Määtän julkaisemalta videolta onki aistittavissa, että tunnelmaa riitti.

Joukkueen ja kalakukkokaupungin juhliminen ei suinkaan ole vielä päättynyt. Sunnuntaina KuPS ilmoitti järjestävänsä torijuhlat Kuopion torilla tulevana perjantaina 25. lokakuuta.

Juhlassa esiintyy suomalainen rap-artisti Brädi, joka ei ole savolainen vaan lahtelainen. Sosiaalisessa meidassa onkin hiukan ihmetelty, miksi lahtelaisartisti otettiin esiintymään kansanjuhlaan.

Hänen lisäkseen lavalle nousee Sakari Kuosmanen sekä kolmas yllätysesiintyjä, jonka nimeä KuPS ei vielä paljasta.

Kolmannesta esiintyjästä KuPS vihjaa ilmoituksessaan vain alkukirjaimen ”E”. Kolmea seuraavaa kirjainta ei paljasteta vaan niiden tilalla on pisteet.

Savon Sanomat kertoo sivuillaan, että monelle tulee ensimmäisenä kyseisestä vihjeestä mieleen Eini, jonka keikkakalenteri näyttää juuri perjantaina 25.10. ”yksityistilaisuutta”.

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS