Lauantai oli Savossa ikimuistoinen päivä. Sinä päivänä Kuopion Palloseura palasi Suomen mestariksi kaatamalla FC Interin Turussa.

Mestaruuden arvoa nostanee sekin, että KuPS:n edellisestä mestaruudesta oli ehtinyt kulua peräti 43 vuotta. Kahtena viime kautena keltapaidat olivat yltäneet Veikkausliigassa ensin hopealle ja viime vuonna pronssille. Nyt palkintokaappiin tuli pitkästä aikaa myös kirkkain mitali.

Kuten perinteisiin kuuluu, päävalmentaja Jani Honkavaara kannettiin ottelun päätyttyä kultasuihkuun Kupittaan stadionin uumenissa. KuPS lisäsi Twitter-tililleen videon riemua nostattaneesta tilanteesta.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Mestarivalmentaja @HonkavaaraJani ja perinteinen kultasuihku. #KuPS #veikkausliiga

Honkavaara päätti aikansa KuPS:ssa huipputyylikkäästi mestaruuteen. Hän vahvisti pelin jälkeen Pallokerhon studiotiimille Ruudun lähetyksessä siirtyvänsä ensi kaudeksi SJK:n päävalmentajaksi. Helsingin Sanomat kertoi Honkavaaran paluusta kotikulmille jo perjantaina.

Honkavaaran lähtö oli tiedossa jo hyvissä ajoin, sillä hän ilmoitti asiasta jo loppukesästä. Silloin uudesta seurasta ei ollut vielä puhetta.

Kuten kuvitella saattaa, seinäjokelaislähtöinen Honkavaara otti muun joukkueen tavoin ilon irti mestaruusjuhlissa.

– Jos mietitte, mitä ”poika” tekee, se saunoo, Honkavaara kirjoitti Twitteriin lisäämässään kuvassa, jossa mestaruuspokaali oli tuotu saunaan.

Jani Honkavaara

@HonkavaaraJani
Jos mietitte, mitä ”poika” tekee, se saunoo. @KuPS1923 #Veikkausliiga

Honkavaaran lisäämistä kuvista voi päätellä, että ilo joukkueen keskuudessa oli ylimmillään. KuPSin harjoituskausi oli haastava ja joukkueen kasvutarina kauden aikana oli uskomaton kertomus.

Jani Honkavaara

@HonkavaaraJani
Kuopiossa on edelleen hyvät bileet. ⁦@KuPS1923#Veikkausliiga

Kun KuPS saapui sunnuntain vastaisena yönä Kuopion torille juhlimaan mestaruutta, paikalla oli Ilta-Sanomien mukaan arviolta 500 kannattajaa. KuPSin pelaajakoordinaattorin Henri Määtän julkaisemalta videolta onki aistittavissa, että tunnelmaa riitti.

Henri Määttä

@henrimaatta
Kuopio tanssii ja soi! #KuPS #Veikkausliiga

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
Tänään Kuopiossa juhlitaan! #KuPS #kuopio

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
KAIKKI JUHLII! #KELTAMUSTASYKSY

Joukkueen ja kalakukkokaupungin juhliminen ei suinkaan ole vielä päättynyt. Sunnuntaina KuPS ilmoitti järjestävänsä torijuhlat Kuopion torilla tulevana perjantaina 25. lokakuuta.

Juhlassa esiintyy suomalainen rap-artisti Brädi, joka ei ole savolainen vaan lahtelainen. Sosiaalisessa meidassa onkin hiukan ihmetelty, miksi lahtelaisartisti otettiin esiintymään kansanjuhlaan.

Hänen lisäkseen lavalle nousee Sakari Kuosmanen sekä kolmas yllätysesiintyjä, jonka nimeä KuPS ei vielä paljasta.

Kuopion Palloseura

@KuPS1923
TORILLA TAVATAAN!

Kuopion Palloseura voitti mestaruuden 43 vuoden tauon jälkeen ja nyt on syytä juhlia. Mestaruusjuhlat Kuopion torilla perjantaina 25.10. kello 18.00 alkaen!

#KuPS #veikkausliiga #kuopio

Kolmannesta esiintyjästä KuPS vihjaa ilmoituksessaan vain alkukirjaimen ”E”. Kolmea seuraavaa kirjainta ei paljasteta vaan niiden tilalla on pisteet.

Savon Sanomat kertoo sivuillaan, että monelle tulee ensimmäisenä kyseisestä vihjeestä mieleen Eini, jonka keikkakalenteri näyttää juuri perjantaina 25.10. ”yksityistilaisuutta”.