Pikkuhuuhkajien tähtihyökkääjä jäi jälleen sivuun – Juha Malinen avoimena: ”Hän ei pysty sitoutumaan”

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Juha Malinen paljasti tiistaina Helsingissä Pikkuhuuhkajien ryhmän tuleviin EM-karsintaotteluihin. Wimbledonissa lainalla Brentfordista pelaava Marcus Forss ei ollut tälläkään kertaa mukana joukkueessa.

Forss ei ollut myöskään mukana aiemmissa EM-karsintaotteluissa, kun Suomi otti komean vierasvoiton Ukrainasta ja pelasi tasan Pohjois-Irlannin kanssa kotikentällä. Silloin Forss jäi pois, koska oli juuri hiljattain siirtynyt uuteen seuraansa Wimbledoniin.

Myös kesällä Forss jäi pois maajoukkueen tapahtumista vedoten väsymykseen, lue lisää tästä.

Wimbledonissa Forss on ollut vahvassa vireessä. Neljässä ykkösliigan ottelussa on syntynyt kolme maalia. Lisäksi Forss osui myös Englannin liigacupin ottelussa. Tehojen valossa Forss mahtuisi varmasti Pikkuhuuhkajiin, mutta tällä hetkellä pelaajan ja maajoukkueen intressit eivät kohtaa.

– Kun puhutaan kolmannen (sarja)tason joukkueesta, niin heillä ei ole maajoukkuetaukoa. Se tuo tietynlaisia haasteita. Hän on lainapelaajana tuollaisella tasolla ja saa peliaikaa, Malinen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Maalivahti William Jääskeläinen pelaa Kakkosliigassa, eli sarjaporrasta Forssia alempana. Kakkosliigassa ei ole myöskään maajoukkuetaukoa, mutta Jääskeläinen on Pikkuhuuhkajien mukana tulevissa otteluissa. Forssin kohdalla tilanne on mutkikkaampi.

– Hänen ympäristönsä pyörittelee sitä, mikä on hyödyllisintä hänelle. Meitä taas kiinnostaa lähinnä sellaiset pelaajat, jotka sitoutuvat tähän tosissaan, ja Marcus ei pysty sitoutumaan tällä hetkellä, Malinen myöntää.

Pikkuhuuhkajat kohtaa tulevissa otteluissa Maltan ja lohkon yhden suosikeista, Tanskan. Pikkuhuuhkajien vahva alku karsinnoissa antaa uskoa joukkueelle. Malisen mukaan pää ei ole silti pilvissä. Alle 19-vuotiaiden maailmanmestari Ukrainan kaataminen vieraskentällä oli kuitenkin vahva osoitus siitä, mihin joukkueesta parhaimmillaan on.

– Pelaajille on kasvanut vahva usko, että nyt on löytynyt sellainen tapa, jolla pystymme mahdollistamaan hyvät tulokset. Se usko (omaan tekemiseen) on ennen pelejä erittäin korkealla tällä hetkellä. Ukraina-pelissä muutamia asioita onnistui. Missään nimessä emme kuvittele, että voittaisimme maailmanmestareita vieraissa koko ajan, Malinen muistuttaa.

Katso Malisen haastattelu kokonaisuudessaan SuomiFutiksen Instagram-tililtä. Ota myös seurantaan SuomiFutiksen Instagram-tili!

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.