Pikkuhuuhkajien tähtipelaaja skippaa maaottelut väsymyksen vuoksi – valmentaja ei sanojaan säästellyt

© Kuva: Juha Tamminen

Juha Malinen rupatteli tiistaisessa lehdistötilaisuudessa pelaajavalinnoistaan Pikkuhuuhkajien kesäkuisiin harjoitusmaaotteluihin. Pelaajalista täyttyi enimmäkseen tutuista nimistä, mutta huomio kiinnittyikin etenkin yhteen poissaolijaan.

Hamburger SV:n Anssi Suhonen jää maaotteluista pois, koska HSV:n seurajohto oli reissun kieltänyt. Omasta tahdostaan sivuun sen sijaan jättäytyi Brentfordin hyökkääjä Marcus Forss. Malisen mukaan Forss ilmoitti poisjääntinsä syyksi pahan väsymyksen rankan kauden jälkeen.

– Ymmärrän tietynlaisen haasteen, kuten vaikkapa vieressäni istuvan Aapo Halmeen tapauksessa. Kausi on juuri loppunut, ja loma alkanut, joten nämä ottelut keskeyttävät sen loman. 95-prosenttisesti pelaajamme ovat kuitenkin suhtautuneet tilanteeseen erittäin ammattimaisesti ja kovalla asenteella, Malinen alusti lehdistölle.

– Forssin poisjääminen oli negatiivinen juttu, varsinkin kun ajatellaan hänen peliminuuttejaan versus väsymys. Se ei oikein hyvältä kuulostanut, emmekä ole ihan täysin sitä asiaa sulattaneet.

– Me tulemme varmaan tätä asiaa pohtimaan ja asiasta keskustelemaan. Jatkossakin maaotteluja tullaan pelaamaan kesäkuun alussa, ja jatkossakin osalla pelaajista kausi on juuri lopunnut, Malinen muistutti.

Kesäkuussa 20 vuotta täyttävä Forss jäi sivuun myös viime kesänä Pohjanmaalla pelatuista alle 19-vuotiaiden EM-kisoista – tuolloin tiettävästi Brentfordin seurajohdon pyynnöstä. Tällä kaudella Forss kärsi pitkään selkävaivoista, joiden takia hän oli sivussa kentiltä vajaat neljä kuukautta.

Transfermarktin tilastojen mukaan Forss pelasi kaudella 2018-2019 yhteensä 253 peliminuuttia yhdeksässä eri ottelussa. Selkävaivat hellittivät tammikuussa, ja kevään aikana hyökkääjä pelasi kuudessa Brentfordin ykkösjoukkueen pelissä yhteensä 46 minuuttia. Avausmaalinsa ykkösjoukkueen sarjaottelussa Mestaruussarjassa Forss teki päätöskierroksella 5.5. Pelasi Forss välillä Brentfordin juniorijoukkueessakin, mutta pääosa keväästä kului edustusjoukkueen vaihtopenkillä.

Uusina pelaajina tammikuun harjoitusleiriin verrattuna Pikkuhuuhkajiin nousevat nyt VPS:n Martti Haukioja, tuolloin loukkaantuneena ollut Kaan Kairinen (HJK), Laziossa paria Serie A-ottelua vaihtopenkiltä seurannut Abukar Mohamed, KPV:n Enoch Banza ja HIFK:n Nicolas Saira.