Sergio Ramos ylsi La Ligassa saavutukseen, johon vain Lionel Messi on aiemmin pystynyt

© Kuva: Getty Images

Sergio Ramos teki maalin rangaistuspotkusta keskiviikkona, kun Real Madrid kaatoi Leganésin La Ligan kamppailussa tylysti 5-0.

Osuma oli Ramosille kauden ensimmäinen. Sen myötä 33-vuotias toppari on tehnyt nyt maalin peräti 16 peräkkäisellä La Ligan kaudella. Maalikimara alkoi kaudella 2004-05 Ramosin edustaessa vielä kasvattiseuraansa Sevillaa.

Ramos on vasta historian toinen pelaaja, joka on pystynyt tekemään maalin 16 peräkkäisellä liigakaudella. Hän liittyi keskiviikkona Barcelonan ykköstykin Lionel Messin seuraan ennätyksen haltijana.

Sevillasta Ramos siirtyi kaudeksi 2005-06 Real Madridiin ja toimii nykyisin seuran kapteenina. Los Blancosin johtohahmo on iskenyt La Ligassa 62 maalia 468 ottelussa.

Messin maalimäärät ovat luonnollisesti aivan toista luokkaa. Blaugranan edustusjoukkueeseen kaudella 2004-05 murtautunut ”Kirppu” on tehnyt mielettömät 423 osumaa 457 La Ligan ottelusssa eli lähes maalin ottelua kohden.

Ramos ylsi aiemmin lokakuussa toiseenkin ennätykseen, tällä kertaa maajoukkuetasolla. Hän nousi Espanjan kaikkien aikojen maaottelutilaston kärkeen esiintymällä Norjaa vastaan pelatussa EM-karsintaottelussa. Ramos ohitti näin ollen entisen seuratoverinsa, espanjalaisen maalivahtilegendan Iker Casillasin. Ramos on nyt pelannut La Rojan paidassa 168 ottelussa, kun taas Casillasin tilille on yksi maajoukkue-edustus vähemmän.