Täysi farssi EM-karsintaottelussa – peli keskeytettiin jo avausjaksolla kaksi kertaa

© Kuva: Getty Images

Bulgarialainen jalkapalloyleisö on paraikaa nolaamassa itseään koko maailman silmissä. Jo ennen Englantia vastaan pelattavaa EM-karsintaottelua oli pelätty, että Englannin pelaajisto saa jälleen niskaansa aimo annoksen rasistista huutelua ja ääntelyä, mutta yleisö on tainnut alittaa matalimmatkin odotukset.

Sky Sportsin toimittajien mukaan kymmenen minuutin aikavälillä katsomosta kuultiin ”apinaääntelyitä” peräti kuuteen eri otteeseen. Peli keskeytettiinkin ensimmäisellä puoliajalla peräti kahdesti.

Englannin joukkue oli uhannut ennen ottelua marssia pois kentältä, mikäli katsomosta kuullaan rasistisia huuteluita. Vielä ensimmäisen 45-minuuttisen aikana uhkausta ei kuitenkaan toteutettu. Sen sijaan tuomari neuvotteli Englannin valmennusjohdon kanssa jatkosta, häiriköineitä katsojia poistettiin katsomosta ja Bulgarian kapteeni Ivelin Popov vetosi katsojiin häiriköinnin lopettamiseksi.

Katsomossa tehtiin myös natsitervehdyksiä sekä esiteltiin paitaa, jonka selkämyksessä luki ”No respect”. Bulgarialaiskannnattajien käytös on tuomittu mediassa ja sosiaalisessa mediassa jyrkästi, ja Bulgarialle vaaditaan ankaria sanktioita.

Englanti johtaa ottelua 73. minuutilla 5-0. Maaleista neljä syntyi ensimmäisellä puoliajalla.

Neuvottelujen jälkeen ottelua pystyttiin jatkamaan. Kuva: Getty Images