Tuuli kääntyi Kuopiossa – veikkausliigakonkarille sittenkin jatkosopimus

© Kuva: Juha Tamminen

– Henkilökohtaisesti tämä on minulle todennäköisesti viimeinen kauteni KuPS:ssa ja haluaisin lopettaa oman KuPS-urani hienoon kauteen. Mestaruus KuPS:ssa olisi sen takia tosi tärkeä asia minulle.

Noin totesi vielä elokuun loppupuolella virolaishyökkääjä Ats Purje KuPS:n kotisivujen haastattelussa. Tuon haastattelun jälkeen Purje on pelannut KuPS:n paidassa neljä peliä, joista kolmessa hän huhki täydet 90 minuuttia. Maaleja noissa otteluissa syntyi kolme, joten 34-vuotiaasta Purjeesta on tullut ehdottomasti keskeinen pelaaja KuPS:n mestaruustaistelussa.

Ei siis ihme, että tuuli Kuopiossa kääntyikin, ja tänään tiistaina tiedotettiin veikkausliigakonkarin jatkosopimuksesta.

Kausi 2020 tulee olemaan Purjeelle jo seitsemäs kuopiolaisten peliasussa. Kaikkiaan Purje on pelannut Veikkausliigassa jo 194 ottelua, joissa maaleja on syntynyt 46.

– Kausi lähti sekä minulla että joukkueella vaikeasti liikkeelle ja olin monta kuukautta sivussa loukkaantumisen takia. Europelien jälkeen minulle avautui paikka avauksessa, jonka jälkeen rupesimme voittamaan ja pelaaminen kulki. Loppukauteen olen todella tyytyväinen ja maaleja on alkanut syntymään mukavasti, Purje kommentoi sopimustaan KuPS:n kotisivuilla.

– On todella hyvät fiilikset jatkaa Kuopiossa ja olen innoissani tulevasta. Nyt kaikki keskittyminen on kuitenkin tulevaisuuden sijaan tässä hetkessä. Mestaruus Kuopion Palloseuran riveissä on ollut iso unelma ja se olisi tärkein saavutus minun pelaajaurallani. Hoidetaan pokaali tänä syksynä kotiin.

Myös KuPS:n toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen hehkutti yhä jatkuvaa yhteistyötä.

– Ats on asenteellaan loistava esimerkki kaikille meidän nuorille pelaajille. Ats repii joka pelissä itsestään 100% irti joukkueen eteen ja juuri sellaisia pelaajia me Kuopion Palloseuraan haluamme. Hän on yhä nälkäinen ja pelaa todella suurella keltamustalla sydämellä, joten on hienoa jatkaa hänen kanssaan myös ensi kaudella, Heiskanen hekumoi.

Tallinnassa syntynyt Purje saapui Suomeen jo yli vuosikymmen sitten, sillä hän pelasi kaudet 2008 ja 2009 Turun Interin paidassa. Kaudet 2010-2011 vierähtivät Kyproksella, kunnes Purje saapui ensi kerran Kuopioon vuonna 2012. Vuodet 2015-2016 hyökkääjä pelasi kotimaansa Nõmme Kaljussa, kunnes palasi toistamiseen Savoon.

Viron A-maajoukkueessa Purje on pelannut 65 ottelua, joissa hän on tehnyt kymmenen maalia.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.