Suomen hyökkäyspeli ei toiminut toivotulla tavalla viime lauantaina Bosnia-Hertsegovinan vieraana. Vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin. Joukkue koki murskatappion, mutta Robin Lodin mukaan tämä ei tuonut säröä Huuhkajien itseluottamukseen.

– Ehkä se toimii sellaisena hyvänä herättelynä. Nyt se peli on takana ja pääsemme pelaamaan kaksi kotipeliä. Kaikki on meillä omissa käsissä vielä. Ihan luottavaiset fiilikset on nyt, Lod vakuuttaa SuomiFutis-sivustolle.

Hyökkäyksien avainpelaajiin kuuluva Lod on pelannut maajoukkueurallaan kymmeniä otteluita. Tiistaina joukkue kohtaa Armenian. Ottelusta ei panoksia puutu. Pisteitä on saatava, mikäli mahdollisuudet EM-kisoihin halutaan pitää omissa käsissä.

– Varmasti yksi tärkeimpiä pelejä, joita olen pelannut. Kiva olla tällaisessa paikassa.

Hän aikoo nauttia olostaan viheriöllä, vaikka tulospaine on kova.

– Kyllä minä itse nautin näistä peleistä jotenkin aina vielä enemmän. Kiva pelata, kun on tunnelmaa ja panosta.

– Se on ollut tärkeää, että fanit ovat olleet hyviä ja meidän takana. Se auttaa, ja varmasti myös nyt Turussa siitä on hyötyä. Heidän edessään on kiva pelata.

Suomi voitti karsintojen alkutaipaleella Armenian vieraissa luvuin 2-0. Lod uskoo, että Suomi pystyy normipäivänä vastaavaan myös kotikentällään.

– Tämä on hyvä paikka meille kääntää kurssi. Jengin sisällä on luottavainen fiilis. Jos kaikki palaamme omalle tasollemme, niin Armenia kaatuu ihan varmasti.

Lod siirtyi kesällä MLS-seura Minnesota Unitedin riveihin. Hän saa peliaikaa tasaisemmin kuin viime kaudella Sporting Gijónissa.

– Se on ollut tosi kiva. Sen takia tätä hommaa tehdään, että pääsee pelaamaan.

Minnesotassa ollaan huomattu Huuhkajien herkullinen tilanne EM-karsinnoissa.

– Seuran sisällä ollaan tosi kannustavia ja he toivovat oikein, että pääsisimme kisoihin.

Suomi-Armenia alkaa tiistaina klo 19.00. Ottelu on nähtävissä Viasat Jalkapallo -kanavalla, Viaplayssa ja Viafreessä.