Turun Palloseuran kannattajat ovat ottaneet tiukasti kantaa tulevan veikkausliigakarsinnan kenttätilanteeseen kotisivuillaan.

Ykkösessä toiseksi tullut TPS kohtaa kaksiosaisessa liigakarsinnassa viime syksyn tapaan KPV:n. Ensimmäinen osaottelu pelataan Turussa 24.10. ja toinen osa Kokkolassa 27.10.

KPV ilmoitti sunnuntaina sivuillaan, että Kokkolan Keskuskentän pelikunto vahvistetaan lopullisesti vasta ottelupäivän aamuna. Mikäli ottelua ei pystyttäisi pelaamaan Kokkolassa, siirtyisi peli Seinäjoen OmaSp-stadionille.

Jos peli siirtyisi Seinäjoelle Kokkolan kentän pelikelvottomuuden takia, muuttuisi myös alkamisaika. Kokkolassa peli olisi tarkoitus aloittaa valaistuksen uupumisen vuoksi klo 13, mutta Seinäjoella peli alkaisi vasta klo 17.

TPS-kannattajat eivät niele tilannetta vaan haluavat kenttätilanteen tulevan ratkaistuksi mahdollisimman pian.

– On täysin käsittämätöntä ja ala-arvoista tehdä lopullinen päätös ottelun pelipaikasta ja alkamisajasta vasta pelipäivän aamuna. Tilanne on täysin epäreilu niin kotiyleisölle, vieraskannattajille kuin seuroillekin. Turusta lähtevät kannattajabussit joutuvat lähtemään liikkeelle joka tapauksessa aikaisin aamu kuudelta, TPS-kannattajien kannanotossa kirjoitetaan.

– Kun bussit ovat yli neljän tunnin ajamisen jälkeen noin Vaasan korkeudella, ilmoitetaan missä ottelu todellisuudessa pelataan. Se voisi tarkoittaa neljän tunnin lisäodotusta, lisäkustannuksia ja reittisuunnitelman uusimista.

Kannattajien sivuston mukaan pääkaupunkiseudulta ja Tampereen alueelta on lähdössä karsintaotteluun kannattajia julkisella liikenteellä, ja osa on varannut jo majoituksia Kokkolasta tai oletetun reitin varrelta.

– Aikataulun, majoitusten ja reittien suunnittelu on mahdotonta, jos pelipaikkakuntaa tai alkamisaikaa ei varmisteta ajoissa. Kaikenlaiset viime hetken muutokset aiheuttaa kustannuksia kaikille osapuolille. Esimerkiksi jos Turusta lähtevien bussien kohde on Kokkola, tarvitaan jokaiseen autoon kaksi kuljettajaa. Jos peli on Seinäjoella, riittää bussiyhtiölle yhdet kuljettajat autokohtaisesti. KPV:n tulisi siirtää koko otteluorganisaatio järjestyksenvalvojineen ja mainoksineen Seinäjoelle muutaman tunnin varoitusajalla, ja mahdollisesti tarjota kotikannattajilleen kuljetusta Kokkolasta Seinäjoelle.

Viestin lopussa faniyhteisö muistuttaa Palloliittoa sen vastuusta.

– Viime kädessä Suomen Palloliitto on vastuussa. Vetoamme, että päätös pelipaikan siirtämisestä Seinäjoelle tehdään mahdollisimman nopeasti jo ennen varsinaista ottelupäivää.

Kannattajat eivät ole ainoita, joiden mielestä ottelu kuuluisi siirtää. Turun Sanomat uutisoi sunnuntaina, että ainakin Palloliiton erotuomaripäällikkö Jouni Hyytiä sekä TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen ovat kenttäsiirron kannalla.

Helsingin Sanomat kysyi KPV:n pääomistajalta Matti Laitiselta jälkimmäisen karsintaottelun mahdollisesta siirtämisestä.

– Se peli alkaa klo 13 Kokkolassa. Mitään muuta ei kommentoida, Laitinen kertoi HS:lle.

Sen jälkeen HS totesi Laitiselle, että peli voidaan pelata myös Seinäjoella, mutta sen jälkeen Laitinen toisti jyrkkänä asiansa ja päätti puhelun.

Laitinen pysyi HS:n haastattelussa kannassaan, jonka hän kertoi toissa viikolla SuomiFutis-sivustolle.

Kokkolan Keskuskentän kunto puhutti myös viimevuotisessa liigakarsinnassa. Kenttä oli jäinen ja pelikelvoton karsintojen avausosassa ja sai moitteita. Nyt saman ei selvästikään haluta toistuvan.

Lue TPS-kannattajien kannanotto kokonaisuudessaan täältä.