Voiko tämän epäonnisempaa debyyttiä enää olla? TPS:n nuorukainen laittoi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan omaan maaliin

© Kuva: Juha Tamminen

Turun Palloseuran keskikenttäpelaajalla Niklas Pyyhtiällä oli hieman erikoinen ja varmasti ikimuistoinen debyytti miesten edustusjoukkueessa.

Pyyhtiä, 16, pelasi ensiminuuttinsa maanantaina, kun TPS tasasi Ykkösessä pisteet KTP:n vieraana maalein 1-1. Hän pääsi kentälle 85. minuutilla ja onnistui heti maalinteossa – valitettavasti vain väärässä päässä kenttää. Pyyhtiä sai pallon TPS:n maalivahdilta Jere Koposelta ja palautti sen heti takaisin hänelle. Nuorukaisen syöttö tuli kuitenkin hieman Koposen selkäpuolelle, eikä maalivahti voinut palloa käsilläänkään pysäyttää, joten peliväline lirui koomisesti maaliin. (Katso video TPS TV:stä)

– Nuori mies on juuri nyt kuin maansa myynyt, mutta ei tuo nyt haittaa yhtään mitään. Sellaista sattuu ja Kotkakin sai näin sen ensimmäisen maalin tällä kaudella meitä vastaan, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen vitsaili seuran sivuilla.

Pyyhtiän ja TPS:n onneksi tuloksella ei ollut sarjataulukon kannalta väliä, sillä turkulaiset ovat jo varmistaneet paikkansa liigakarsinnassa. TPS pelaa paikasta Veikkausliigassa Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan.