Argentiinalaislegenda Diego Maradona erosi tiistaina kotimaansa pääsarjaseuran Gimnasian päävalmentajan paikalta toimittuaan pestissä alle kolme kuukautta.

Putoamista vastaan taisteleva Gimnasia pelasi Maradonan, 59, alaisuudessa kahdeksan peliä, joista se voitti kolme.

Maradonan edellinen valmennuspesti oli meksikolaisessa Doradosissa, jonka hän jätti viime kesäkuussa terveydellisiin syihin vedoten. Hän on toiminut päävalmentajana kuudessa eri seurajoukkueessa, joista vain yhdessä, arabiemiraattilaisessa Al Waslissa, hän on viipynyt yli vuoden. Argentiinan A-maajoukkueen peräsimessä Maradona oli vuosina 2008-2010.

Gimnasiasta eroamisen uskotaan liittyvän seuran presidentin Gabriel Pellegrinon sunnuntaiseen ilmoitukseen, jossa hän kertoi, ettei aio asettua uudestaan ehdolle. ESPN kertoo paikallismedian arvelevan, että Maradona erosi tehtävästään lojaaliudesta Pellegrinoa kohtaan.

Maradona harkitsi valmentavansa Gimnasiaa kauden loppuun saakka, mutta päätti lopulta poistua seurasta välittömästi.