Huuhkajat esillä ulkomailla: BBC:n podcast vieraili Suomessa Liechtenstein-pelissä – Maamme-laulu jylisi taustalla mahtipontisesti

© Kuva: Juha Tamminen

BBC:n World Football -podcast vieraili Suomessa, kun Huuhkajat pelasi historiallisena päivänä 15. marraskuuta EM-kisapaikasta Liechtensteinia vastaan.

BBC teki Suomesta ja Huuhkajista 13 minuutin pätkän, jossa kuultiin useita Suomen maajoukkuepelaajia ja muita urheiluihmisiä.

Jaksossa kerrottiin jalkapallon asemasta Suomessa. Podcastissa muistettiin mainita, että Suomessa jääkiekko on suosituin urheilulaji ja että Suomi on lajissa hallitseva maailmanmestari.

Samalla BBC noteerasi, että Suomella on ollut sekä jääkiekossa että jalkapallossa menestynyt Antti Niemi -niminen maalivahti.

Jalkapallo-Niemen lisäksi jutussa haastateltiin muun muassa kapteeni Tim Sparvia, joka kertoi maajoukkueen monikulttuurisuuden olevan yksi joukkuetta vahvistavista ominaisuuksista.

Kultainen sukupolvi ei vienyt Suomea kisoihin, mutta useiden kieli- ja kulttuuritaustojen Huuhkajat onnistui tempussa, johon Suomen miesten maajoukkue ei ollut pystynyt koskaan ennen.

”History in Helsinki” -nimetyssä jaksossa kuultiin taustalla mahtipontinen suomalaisyleisön esittämä Maamme-laulu ja äänekästä suomalaiskannustusta. Podcastissa nousi esille, kuinka äänekkyys ja sosiaalisuus eivät ole tavanomaisia piirteitä suomalaisille.

Lopussa ehdittiin tutustua tietysti myös muun muassa maalivahti Lukas Hradeckýn olutharrastukseen.

Voit kuunnella BBC:n World Football -podcastin Suomi-jakson tästä linkistä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.