Huuhkajien Fredrik Jensen odottaa näytönpaikkaa Augsburgissa – ei sulje pois mahdollisuutta siirtyä lainalle

© Kuva: Getty Images
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Fredrik Jensenin peliaika Saksan bundesliigajoukkue Augsburgissa on ollut tiukassa eivätkä loukkaantumiset ole tehneet tilannetta helpommaksi. 22-vuotiaan Jensenin ykköstavoite on osoittaa olevansa avauskokoonpanopaikan arvoinen, mutta myös lainasiirto muualle säännöllisen peliajan perään on mahdollinen.

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jensen siirtyi Ausburgiin heinäkuussa 2018 Hollannin pääsarjassa pelaavasta Twentestä. Ensimmäinen kausi meni lähes tyystin pilalle sitkeän vammakierteen vuoksi. Tällä kaudella Bundesliigassa Jensenille on kertynyt minuutteja kolmessa ottelussa yhteensä vajaat 50 minuuttia. 19. lokakuuta Bayern Müncheniä vastaan Jensen oli kentällä vajaat puoli tuntia, seuraavat kolme peliä menivät sivussa polvien tulehdusten vuoksi. Viime viikon perjantain Liechtenstein-ottelun näyttämönä toimineen Telia 5G-areenan tekonurmi ärrytti polvia taas uudestaan.

Jensen myöntää, että vähäinen peliaika pyörii mielessä.

– Totta kai enemmän haluaisin pelata. Mutta se on koutsista kiinni, kenet hän laittaa sinne kentälle.

– On helppoa sanoa, että haluan pelata. Mutta jos ne paikat tulee, pitää vaan näyttää että kuulun sinne avauskokoonpanon. Kovasti teen duunia sen eteen, toivotaan että tulee enemmän minuutteja, Jensen totesi SuomiFutis-sivustolle.

Vaikka kilpailu pelipaikoista on kovaa, Jensen uskoo saavansa rehellisen näyttöpaikan tällä hetkellä Bundesliigassa sijalla 15. olevassa Augsburgissa.

– Siihenkin pitää uskoa, muuten ei olisi mitään järkeä olla siellä. Mutta sitten pitää puhua seurajohdon kanssa, jos ehkä lähtisi lainalle jonnekin. Jossain pitää kuitenkin pelata viikoittain ysikymppisiä, että peli paranisi ja edistyisi, Jensen muistutti.

Mahdollinen suunta lainapestille voisi olla Hollannissa, jonne Jensen siirtyi jo 16-vuotiaana juniorina.

– Jos lähtee lainalle, niin sitten pitää katsoa mihin sopisi parhaiten. Se on tulevaisuuden, ei nyt ongelma, vaan päätös, jos jengiä kiinnostaa ottaa minut lainalle jonnekin, että mihin sinne sitten menisi, Jensen summasi.

Bundesliiga on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoinen sarja, sillä otteluita pelataan täpötäysille tai lähes täysille stadioneille. Sarja on myös kilpailullisesti mielenkiintoisessa tilanteessa. Maaottelutauolle lähdettiin hieman yllättäen Borussia Möncheglabachin sarjakärjessä. 11 pelatun ottelun jälkeen kärkikymmenikkö on kahdeksan pisteen sisällä.

– Se tekee siitä aika mielenkiintoisen sarjan, että kaikki pystyvät voittamaan kenet vaan. Yhtäkkiä Bayern Münchenkin häviää 1-5. Totta kai huippujengit, kuten Jollen (Joel Pohjanpalo) ja Luken (Lukas Hradecky) Leverkusenit, Bayernit ja Dortmundit ovat niitä huippujengejä, mutta kaikissa muissakin jengeissä joku aina välillä voittaa jonkun huippujengin. Sitten tulee taas viisi tappioita putkeen. Tuo ylös-alas-liike tekee siitä sarjasta mielenkiintoisen.

Bundesliigan ottelut näkyvät Viasatin kanavilla ja kaikki ottelut suorina Viaplayssa. Augsburg – Hertha Berlin näkyy sunnuntaina 24.11. klo 16.20 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!