Huuhkajien kannattajat tunteikkaalla tuulella torijuhlissa- ”Vaikea tätä on vieläkään ymmärtää”

© Kuva: Juho Hirvonen

EM-kisapaikan saavuttaneiden Huuhkajien kansanjuhlaa vietetään parhaillaan Helsingin Kansalaistorilla.

Maajoukkuepelaajien lisäksi lavalla nähdään illan aikana monia tähtiartisteja, ja yllätyksiäkin on luvattu.

Suoraa lähetystä juhlasta voi seurata Neloselta. Paikan päällä on myös SuomiFutis, jolta tulee materiaalia sosiaaliseen mediaan läpi illan.

Tommi Läntinen esitti kansanjuhlassa kappaleensa ’Via Dolorosa’

Kansalaistorille fiilistelemään oli saapunut Huuhkajien kannattaja Emilio, joka kuvaili tunnelmiaan historiallisen kisapaikan saavuttamisesta SuomiFutiksen Instagram-tilille.

– Vaikea tätä on vieläkään ymmärtää. Tosi monet karsinnat oon itekin kattonut henkilökohtaisesti, ja niin monta kertaa on telkka sammunut, tosi huonolla fiiliksellä ollut pelin jälkeen. On tää ihan uskomatonta, ei ole aikaisemmin tullut tällaista koettua.

– Tosi hienolta tuntuu [juhlia torilla]. Ei pelkästään lätkää juhlita, vaan nyt myös jalkapallon merkeissä. Tää on hieno juttu suomalaiselle urheilulle ylipäätään.

Juhlatunnelmissa oli myös Mikko.

– Ei tätä ole vielä oikein käsittänyt. Pari yötä nukuttu nyt sen perjantain (Liechtenstein-voiton) jälkeen. Jatkuvasti kasvaa tää fiilis, tää on mageeta.

– Mä oon pikkupojasta asti kattonut, mutta pakko myöntää, että usko on horjunut aika pahastikin noina vähän huonompina aikoina, mutta totta kai ollaan aina Suomen puolella, kun pelataan.

– Nyt pääsee ekaa kertaa arvokisoissa kannustamaan Suomea, ei tarvii valita sieltä muiden maiden joukosta.

Haastattelija: Eetu Ikola

Ota SuomiFutis seurantaan Instagramissa!