Huuhkajien Liechtenstein-ottelu näytetään Helsingissä Kansalaistorilla jättiscreenillä – myös kansanjuhlaa suunniteltu

© Kuva: Juha Tamminen

Jalkapallobuumi valtaa ensi viikolla Suomen. Huuhkajat pelaa EM-kisapaikan kannalta elintärkeän ottelun perjantaina 15.11. Liechtensteinia vastaan. Usealla paikkakunnalla on nousemassa kisakatsomoita ottelun ympärille. Helsingissä Palloliiton ja Ilta-Sanomien järjestämä kisakatsomo pidetään Kansalaistorilla.

Helsingin Sanomat uutisoi keskiviikkona, että kisakatsomo pystytetään keskustakirjasto Oodin ja Sanomatalon eteen Kansalaistorille. MTV Urheilu kertoi tiistaina, että Helsingin kaupunki oli tehnyt aluevarauksen kisakatsomoa varten.

SuomiFutis-sivuston omien lähteiden mukaan kisakatsomo rakennetaan Kansalaistorille, ja sinne olisi nousemassa jättiscreeni, jolta Liechtenstein-ottelua voi seurata.

Suomen ja Liechtensteinin välinen ottelu käynnistyy perjantaina kello 19. Kansalaistorin lisäksi ottelua voi seurata esimerkiksi Vallilassa sijaitsevassa Paavalinkirkossa, lue lisää tästä.

Mikäli Suomi voittaa perjantaina Liechtensteinin varmistaa se historiallisen EM-kisapaikan. Huuhkajat matkustaa joka tapauksessa lauantaina Kreikkaan, jossa se pelaa maanantaina 18.11. karsintojen päätösottelun.

Mikäli Suomi etenee EM-kisoihin, on Helsingin kaupunki järjestämässä SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan kansanjuhlan tiistaina 19.11. Kansanjuhlia on aiemmin järjestetty esimerkiksi jääkiekon maailmanmestaruuden kunniaksi.

Tiettävästi myös suurin osa Suomen joukkueesta pääsisi tiistain kansanjuhlaan, vaikka sarjakaudet jatkuvat normaalisti Kreikka-pelin jälkeen. Marraskuun maajoukkuetauon viimeiset maaottelut pelataan tiistaina 19.11., joten viimeistään keskiviikkona pelaajat matkustavat takaisin seuroihinsa. Lisäksi Suomen joukkueen pelaajista osalla kausi on jo päättynyt.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen