Veikkausliigan hopeajoukkue FC Inter tiedotti jo aiemmin pienentävänsä ensi kauden sopimuspelaajien rinkiä. Joukkue aiotaan rakentaa 18-19 sopimuspelaajan varaan. Tähän mennessä pelaajasopimuksissa on kasassa 11, joskin Viking Stavangerissa lainalla pelaavan Benjamin Källmanin paluu Turkuun lienee epävarmaa.

Joukkueen rakennus on siis ylittänyt puolivälin. Ensi kauden harjoitusrinkiä aiotaan täydentää lisäksi myös seuran omilla akatemiapelaajilla. Kolme akatemiapelaajaa ja kaksi reservijoukkueen pelaajaa ovatkin jo aloittaneet harjoittelun edustusjoukkueen kanssa.

Ensi kauden joukkueeseen haetaan vielä noin kahdeksaa sopimuspelaajaa, joista osa voi olla myös viime kaudelta tuttuja. Interin tekninen johtaja Vesa Mäki kartoitti seuran tiedotteessa uusien sopimuspelaajien pelipaikkoja.

– Rakennamme joukkuetta viime vuoden peliryhmitykseen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että etsimme edelleen toppareita, molemman puolen wing-backeja, keskikentän keskustan pelaajaa sekä vahvistusta myös hyökkäyspäähän, Mäki selvitti.

Samassa yhteydessä Inter vahvisti, että Niko Markkula ja Mikko Kuningas eivät Interissä ensi kaudella jatka. Muiden hopeajoukkueen pelaajien kanssa neuvotellaan yhä.

[readmore from=FC-Inter-Turku]

– Neuvottelemme edelleen joidenkin viime kauden joukkueen pelaajien kanssa, mutta meidän on kuitenkin ajateltava kokonaisuutta. Joissakin tapauksissa emme voi luvata pelaajalle esimerkiksi hänen toivomaansa roolia tai palkkaa pysyäksemme uskollisena tavoitteellemme kilpailukykyisestä joukkueesta, Mäki toteaa.

Interin sopimuspelaajat 2020

Jesper Engström
Timo Furuholm
Arttu Hoskonen
Juuso Hämäläinen
Benjamin Källman (lainalla Viking Stavangerissa)
Aati Marttinen (mv)
Elias Mastokangas
Henrik Moisander (mv)
Álvaro Muñiz
Matias Ojala
Aleksi Paananen

Seuran varmuudella jättävät pelaajat

Hanson Boakai
Daniel Kamy
Daan Klinkenberg
Mikko Kuningas
Niko Markkula
Miro Tenho