Kakkosen seura teki huippuhankinnan – urallaan Slovakian mestaruuden voittanut puolustaja jättää KPV:n

© Kuva: Juha Tamminen

Kaudella 2018 Ykkösen parhaaksi puolustajaksi valittu serbialaispuolustaja Milos Josimov siirtyy Kakkosessa pelaavaan lappeenrantalaiseen PEPOon.

Josimovin ja KPV:n kausi päättyi pettymykseen, kun liigakarsinnassa TPS oli parempi, ja KPV putosi Ykköseen. Kokenut 35-vuotias Josimov tuo rutkasti osaamista PEPOn ryhmään.

– Josimov tuo joukkueeseen valtavan annoksen kansainvälistä kokemusta ja vahvaa johtajuutta. Hänestä voi ennakoida joukkueelle eräänlaista isähahmoa, ja aivan erinomaista roolimallia joukkueen nuorisosiivelle. Hän istuu joukkueen kokonaisuuteen täydellisesti. Persoonana Josimov on todellinen herrasmies, PEPOn puheenjohtaja Kari Suninen kertoi seuran nettisivuilla.

Josimov on urallaan voittanut muun muassa Slovakian mestaruuden Slovan Bratislavan paidassa. Lisäksi Josimov on urallaan pelannut Serbian pääsarjaa. Suomeen ja KPV:hen Josimov saapui vuonna 2017.

Pelaamisen lisäksi Josimov vahvistaa PEPOn juniorijoukkueen valmennusryhmään.

– Hänellä on UEFA B-valmentajalisenssi sekä juniorien valmennuskokemusta Serbian 18-vuotisten korkeimmalta sarjatasolta. Hän haluaa antaa oman panoksensa myös lappeenrantalaiseen juniorityöhön. Tämä sopii seurallemme erinomaisesti, Suninen avasi.