Veikkausliigasta pudonnut Kokkolan Pallo-Veikot on ottanut tavoitteekseen nousta Ykkösestä heti ensi kaudella.

KPV oli ennen päättynyttä kautta pelannut pääsarjatasolla viimeksi vuonna 1990, mutta sen visiitti Veikkausliigaan jäi tällä kertaa vain yhden kauden mittaiseksi. KPV tuli Veikkausliigassa viimeistä edelliseksi ja hävisi liigakarsinnassa Turun Palloseuralle yhteismaalein 0-3.

KPV Yhtiöt Oy jatkaa edustusjoukkueen taustalla.

– Päättynyt kausi oli iso pettymys ja paljon tuli tehtyä virheitä. Näistä virheistä kuitenkin otetaan opiksi, ja nyt katsotaan tulevaisuuteen, kommentoi yhtiön pääomistaja Matti Laitinen tiistaina seuran tiedotteen mukaan.

– Kyllä jatketaan siis totta kai ja ollaan täysillä mukana. Nyt lähdetään rakentamaan hommia eteenpäin entistä pitkäjänteisemmällä otteella. Laitetaan sen verran paukkuja, että palkitaan 400-vuotias Kokkola, sekä huipennetaan KPV:n 90-vuotisjuhlakausi nousujuhlilla.

Laitinen ei suostunut Ylen mukaan kertomaan ensi kauden pelaajabudjettia, mutta totesi sen olevan sellainen, jolla noustaan Veikkausliigaan.

KPV on aloittanut ensi kauden joukkueen rakentamisen päävalmentaja Jani Uotisen ja manageri Tuomas Moilasen johdolla. Valmentaja Niko Kalliokoski on saattanut päättyneen kauden asioita pakettiin.

– Tuomas ja Jani ovat tehneet puolitoista viikkoa aktiivista taustatyötä tulevaa kautta varten. Nykyisen joukkueen pelaajien kanssa on keskusteltu jatkosta vihreässä paidassa, ja enemmistö on suhtautunut asiaan erittäin myönteisesti. Myös parikymmentä muuta kotimaista pelaajaa on kontaktoitu, ja lähipäivinä saadaankin jo varmasti sopimusuutisia. Kalliokoski kertoi.

– Arvostamme totta kai myös kokeneempia pelaajia, mutta tulevaisuudessa teemana on tuoda mukaan entistä enemmän nuorempia lahjakkuuksia, ja sitä kautta saada enemmän nälkää, intoa ja eteenpäin menemisen meininkiä.

Yle kertoo, että KPV on tehnyt pelaajasopimukset kolmen nuoren pelaajan kanssa. He ovat seuran omat kasvatit Santeri Mäkinen (17) ja Noa Lehtonen (16) sekä viime tammikuussa seuraan siirtynyt Adam Vidjeskog (21).

KPV:n taustajoukkoihin liittyy seuran legendapelaaja Henri Myntti.

– Näkisin, että tärkein hommani on tuoda resursseja valmennuksen tukena ja pelaajarekrytointien kanssa.

– Tärkeimpänä asiana menestystä tavoitellessa näen pitkäjänteisyyden, ja sen on tarkoitus näkyä myös pelaajahankinnoissa. Heidän tahdotaan pysyvän täällä mahdollisesti pidempään, silmällä pitäen aina tulevaakin kautta.

– Pelattiin Ykköstä tai Veikkausliigaa, niin KPV:n pitää kääntää kelloa kunnolla taaksepäin ja rakentaa tulevan kauden joukkuetta jo pitkin kautta – paljon ennen marraskuuta ja kauden päättymistä.