Kulttilehti julisti Huuhkajat Islannin uusintapainokseksi – esillä Pukin muodonmuutos, professori Kanerva ja EOM

© Kuva: Getty Images
Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Tällä viikolla yksi Suomen johtavista puheenaiheista on tietysti Huuhkajat. Jo ylihuomenna Suomella on mahdollisuus varmistaa historiansa ensimmäinen jalkapallon miesten arvoturnauspaikka.

Oikeastaan Huuhkajat on tietysti puhuttanut Suomessa jo koko kesän ja syksyn, mutta ei Suomen A-maajoukkueen noususuhdanne ole huomaamatta jäänyt maailmallakaan. Saksalainen jalkapallon kulttilehti 11 Freunde otti lokakuussa julkaisemassaan jutussa Huuhkajat käsittelyyn, ja risti Suomen Islannin perilliseksi. Islanti eteni sensaatiomaisesti vuoden 2016 EM-turnaukseen ja viime vuoden MM-kisoihin, ja 11 Freunde otsikoi Huuhkajia käsittelevän juttunsa luonnollisesti ”Island 2.0”.

Sen, onko Suomi jonkinlainen Islannin evoluutioversio, vahvisti sivustolle sen haastattelema bloggari René Schwarz. Saksalaisen isän ja suomalaisen äidin poika pitää blogia nimeltä ”FinnTouch” ja kuvaili Huuhkajien nousua saksalaislehdelle näin:

– Tietysti Islanti on esikuva. He onnistuivat pääsemään kahteen arvoturnaukseen peräkkäin vielä pienemmällä asukasluvulla, mutta sitäkin runsaammalla luonteella ja taistelutahdolla, Schwarz kuvaili.

– En ole vielä koskaan uskonut Suomen arvokisapaikkaan enemmän kuin nyt, hän jatkoi.

”Kultakutrisesta enkelistä parrakkaaksi viikingiksi”

Heti esittelynsä aluksi 11 Freunde nostaa esille entisen päävalmentajan Antti Muurisen kuuluisat sanat ”Eteenpäin on menty”. Arvokisakarsinnat päättyivät Muurisen johdolla pettymykseen kolmesti, mutta positiivisuuden summaus ”EOM” jäi jalkapallopiireihin elämään.

Nyt eteenpäin on todella menty, sillä kisapaikka on todella jo ihan kintaalla. Sivusto muistuttaa etenkin puolustuksen pitävyydestä, sillä onhan Suomi pitänyt kaikissa viidessä voittopelissään vastustajansa nollilla.

Pelaajistosta saksalaislehti nostaa tietysti esille Saksassa hyvin tunnetun ja leipänsä ansaitsevan Lukas Hradeckyn. Muuten hämmästelläänkin sitä, miten joukkueen pelaajisto koostuu ”vähemmän valovoimaisissa” seuroissa kuten Häckenissä (Joona Toivio), Pafos FC:ssä (Paulus Arajuuri) tai FC Den Boschissa (Leo Väisänen) pelaavista pelaajista.

Luonnollisesti suuren huomion artikkelissa saa myös Huuhkajien ykköspyssy Teemu Pukki, jonka monet saksalaiset muistavat yhä Schalken paidasta. Seitsemän maalia viimeistellyt Pukki käsitellään myös fyysisen muodonmuutoksensa kautta – vaikka toteaa saitti Pukin tekevän maajoukkueessa maaleja ”lähes mielensä mukaan”.

11 Freunde muistuttaa siitä, kuinka Pukin maalit toivat Suomelle jo Nations Leaguessa kolme 1-0 -voittoa. Lukemat ovat kuvaavia Markku Kanervan pelitavalle: alakerta pidetään tiiviinä ja ”ylhäällä auttaa laupias Jumala hänen kerran kultakutrisen enkelinsä Teemu Pukin muodossa”. Nyt kultaiset kutrit vain ovat mennyttä ja Pukki tulittaa vastustajia kumoon ”synkkäkatseisena parrakkaana viikinkinä”, kuten saksalaislehti transformaation tiivistää.

Yhdentoista kuukauden talvi

Seuraavaksi saksalaislukijoita valistetaan Markku Kanervan opettajataustasta ja Professori-lempinimestä. Myös René Schwarz jakaa kiitosta ”Riven” pedagogin kyvyille.

– Hän on onnistunut luomaan hyvin erilaisista seuroista tulevista pelaajista joukkueen, Schwarz kehuu.

Kanervalla ei ollut Roy Hodgsonin tai Stuart Baxterin kansainvälistä valmentajakokemusta, mutta nyt hän on viemässä ”järkevällä tulosjalkapallollaan” Suomea kohti arvoturnausta. Tämähän miellyttää myös ”Pohjoiskaarretta”, jota kulttilehti ei jätä myöskään käsittelemättä. Capo, rummut ja soihduin varustetut fanimarssit saavat kaikki huomionsa. Tavallisesti kun nämä kuuluvat 11 Freunden mukaan pikemminkin seurajoukkuefutikseen, mutta Suomen tapauksessa asia on toisin.

Eihän ulkomaista artikkelia suomalaisesta jalkapalloilusta toki ilman mainintaa jääkiekosta toki voitu kirjoittaa, joten lopuksi mainitaan vielä kansallispeli lätkä ja ”yksitoista kuukautta kestävä talvi”.


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Mestaruus katkolla La Ligassa! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!