Eintracht Frankfurtin kapteeni David Abraham on saanut Saksan jalkapalloliitto DFB:ltä odotetusti pitkän pelikiellon. Abraham oli pääpukarina viikonlopun bundesliigakierroksen puhuttaneimmassa tapahtumasarjassa.

Argentiinalaispuolustaja tönäisi vastustajajoukkue Freiburgin valmentajan Christian Streichin nurin joukkueiden välisen ottelun lisäajalla. Tämän jälkeen lähes koko Freiburgin vaihtopenkki hyökkäsi Abrahamin kimppuun, ja myös Abrahamia kaulasta tarttunut Vincenzo Grifo ajettiin punaisella kortilla ulos (lue tapahtumista lisää täältä).

Abraham sai tempustaan seitsemän viikon pelikiellon, joka päättyy vasta 29. joulukuuta. Näin ollen konkaripuolustajan koko syyskausi on Bundesliigan osalta ohi. Otteluissa mitattuna sanktio tarkoittaa kuutta peliä. Eintracht Frankfurt on tosin jo jättänyt valituksensa rangaistuksesta.

– Eintracht Frankfurt ja pelaaja jättävät valituksen tästä päätöksestä, jotta David Abraham saisi mahdollisuuden kertoa Freiburgin tapahtumista itse suullisessa kuulemisessa, Eintracht-leiristä muotoiltiin Tagesspiegelin mukaan.

Freiburgin Vincenzo Grifolle langetettiin kolmen ottelun pelikielto. Myös Freiburg aikoo valittaa päätöksestä. Abrahamia rankaistiin lisäksi 25 000 euron sakolla.

Abraham pyysi tekoaan anteeksi heti pelin jälkeen, ja tämän myös Freiburg-koutsi Streich hyväksyi. Jo samana iltana Eintracht myös twiittasi valokuvan, jossa Abraham ja Grifo kaulailivat hymyssä suin pukukopissa, joten hampaankoloon ei välikohtauksesta ilmeisesti kellään mitään jäänyt.

Bundesliigahistorian pisimmän pelikiellon sai Hertha Berlinin Lewan Kobiashwili vuonna 2012. Hän löi tuolloin pelaajatunnelissa erotuomaria nyrkillä niskaan ja sai seitsemän ja puolen kuukauden pelikiellon.