Huuhkajien maalivahdin Lukas Hradeckyn edustama Bayer Leverkusen voitti tiistaina venäläisen Lokomotiv Moskovan 2-0 Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Hradecky ehti torjuntahommiin vain kerran ennen kuin Leverkusen siirtyi jo johtoon. Saksalaisvierailla oli osumassa runsaasti tuuria mukana, sillä Lokomotivin pelaajat järjestelivät pallon omaan verkkoonsa. Éder yritti kulmapotkun jälkitilanteessa purkaa pelivälineen pois maalilta, mutta potkaisikin sen kohti joukkuetoveriaan Rifat Zhemaletdinovia, josta pallo kimposi maaliviivan yli.

Lokomotivilla oli sauma tulla 26. minuutilla tasoihin, kun Anton Miranchuk pääsi nokikkain Hradeckyn kanssa, mutta suomalaisvahti esitti hienon torjunnan ja piti Leverkusenin johdossa.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04_en
26‘ Massive save from Hradecky to keep us in the lead!

#FCLMB04 | 0-1

Vauhdikkaalla avauspuolikkaalla nähtiin vielä muutama potentiaalinen maalipaikka, mutta lukemat säilyivät tauolle mentäessä samana.

Leverkusen pisti kovan paineen päälle heti toisen puoliajan alussa ja sai palkintonsa 54. minuutilla. Charles Aránguiz chippasi pallon rangaistusalueelle Sven Benderille, joka täräytti pelivälineen suoraan ilmasta sisään.

Lokomotivin loppukiri jäi vaisuksi, ja Hradeckya vaivattiin toisella jaksolla vain muutaman kerran.

Hradeckyn ja kumppanien haave jatkopaikasta on yhä elossa, sillä jatkopaikkansa jo aiemmin varmistanut Juventus voitti myöhemmin tiistaina pelatussa ottelussa Atlético Madridin.

Leverkusen on lohkossa varmasti vähintään kolmas, joten sen europelit voivat jatkua keväällä myös Eurooppa-liigassa.

Bayer Leverkusen kohtaa lohkovaiheen päätöspäivänä Juventuksen ja Atlético Madrid pelaa Lokomotiv Moskovaa vastaan. Atléti on noihin otteluihin lähdettäessä pisteen edellä Leverkusenia.