Suomen kahdella ylimmällä sarjatasolla on nähty viime vuosina yhä enemmän pelaajia Amerikan mantereelta. Myös Meksikosta on Veikkausliigaan ja Ykköseen saapunut useita pelimiehiä.

Yksi heistä oli FC Lahteen keväällä saapunut Jerónimo Amione, joka teki kaudella 2019 yhteensä neljä maalia 15 pelaamassaan veikkausliigaottelussa. Vauhtiin Amione alkoi päästä syksyn tullessa. Hän teki maaleistaan kolme syyskuussa ja sai paikan myös kuukauden joukkueessa.

29-vuotiaalle Amionelle kokemus oli ensimmäinen Meksikon ulkopuolella. Ennen Suomeen tuloaan Amione oli pelannut yli 150 ottelua kovassa Meksikon pääsarjassa sekä useita pelejä Meksikon alle 21-vuotiaiden maajoukkuessa, jonka voitokkaasta vuoden 2012 olympiajoukkueesta hän putosi viimeisten joukossa.

Amione puhui marraskuun alussa Meksikon ESPN:lle, ja antoi positiivisia lausuntoja Veikkausliigan tasosta.

– Henkilökohtaisella tasolla olen hyvin tyytyväinen. Voitin kauden edetessä paikan avaukseen ja sain tilaisuuden tehdä useita maaleja. Sitä myöten paikkani avauksessa vakiintui, Amione kertasi.

– Tunnen oloni hyväksi fyysisesti ja henkisesti, olen jota kuinkin parhaassa vireessäni. Kilpailu oli kovaa. Sarjassa on erittäin hyvätasoisia ulkomaalaisia ja minä kamppailin erimaalaisten ja laadukkaiden pelaajien kanssa pelipaikastani.

Amione tietää, ettei suomalaista jalkapalloa Meksikossa juuri tunneta, mutta on kokemukseensa Suomessa erittäin tyytyväinen.

– Urheilullinen kilpailutilanne on liigassa erittäin kova. Tämä on ollut hyvä ja kasvattava kokemus erilaisine metodeineen. Liiga on erittäin fyysinen, siellä kastellaan kenttiä paljon ja jalkapallo on nopeampaa.

– Minulle oli myös hyvä tutustua ihmisiin Euroopan eri maista. Tärkeää oli, että kasvoin henkilökohtaisella tasolla, Amione lisää.

Amione kertoi, että FC Lahti on tarjonnut hänelle vuoden jatkosopimusta. Hän haluaa kuitenkin odottaa muita tarjouksia, ja mielii jossain vaiheessa paluuta myös Meksikon liigaan.

– Sopimukseni päättyy marraskuussa. Seura tarjosi minulle vuoden jatkoa, mutta en halua tehdä päätöstä vielä, Amione sanoi kuun alussa.

– Aion odottaa joulukuuhun saakka, saanko parempia vaihtoehtoja, ja päättää vasta sitten.

– Kilpailutilanne on jalkapallossa koko ajan kovempaa. Mitä parempia tuloksia saan täällä (Veikkausliigassa), sitä parempia tilaisuuksia minulle aukeaa Meksikossa ja muissa liigoissa, Amione tietää.

Hyökkääjä paljasti vielä, ettei hänen Lahti-siirtoonsa liittynyt välikäsiä, vaan seura teki hänelle suoran tarjouksen. Vastaanotostaan ja kohtelustaan Suomessa hän oli erittäin otettu.

[readmore from=FC-Lahti]

– Seura otti minuun suoraan yhteyttä, enkä epäröinyt sitä. Veikkausliiga vaikutti minusta hyvältä haasteelta ja tulin tänne sillä mielellä, että voin näyttää tasoni.

– Pelikaverit ja kannattajat ottivat minut hyvin vastaan. Heistä tuli minulle hyvin läheisiä. Meksikosta maana heillä on myös hyvä mielikuva. Suomessa pidetään meksikolaisesta ruoasta, ja minua kohdeltiin erittäin hyvin.