Viime torstaina pidetyssä Captain’s Ball -gaalassa Naisten Liigan vuoden puolustajaksi valittiin Hongan Elli Pikkujämsä. Nyt 20-vuotias Pikkujämsä karistaa kotimaan pölyt jaloistaan ja siirtyy jatkamaan uraansa Ruotsiin Damallsvenskaniin.

Pikkujämsä on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen päättyneellä kaudella sarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen KIF Örebron kanssa. Hän liittyy joukkueen vahvuuteen tammikuussa.

– Elli sopii täydellisesti suunnitelmiimme ja hänen kykynsä jalkapalloilijana tulevat tarjoamaan KIF Örebrolle paljon vuonna 2020, seuran urheilujohtaja Jonas Karlberg toteaa kotisivujen tiedotteessa.

– Elli teki todella hyvän vaikutuksen ollessaan meillä testiottelussa muutama viikko sitten. Näimme, että hänellä on annettavaa hyökkäyssuuntaan, hän pelaa hyvin molemmilla jaloilla ja häntä voi käyttää monella eri pelipaikalla.

[readmore from=Helmarit]

Turkulaislähtöinen Pikkujämsä on todellinen monilahjakkuus, sillä hän on saavuttanut lumilautailijana useita nuorten arvokisamitaleita. Suomen naisten jalkapallomaajoukkueessa Pikkujämsä debytoi viime maaliskuussa. Hän oli Helmarien joukkueessa myös marraskuun maaotteluissa.

Örebrossa Pikkujämsän pelikaverina on myös Helmareista tuttu Heidi Kollanen. Eveliina Summanen sen sijaan purki sopimuksensa Örebron kanssa viime viikonloppuna. 21-vuotias Helmarien keskikenttäpelaaja siirtyy jatkamaan uraansa saman sarjan Kristianstads FK:ssa. 20 A-maaottelua pelanneen Summasen sopimus on kaksivuotinen. Kristianstad sijoittui viime kaudella Damallsvenskanissa seitsemänneksi.