Huuhkajien apuvalmentaja Mika Nurmela uskoo kivenkovasti Suomen EM-kisapaikkaan.

Mitään ei jätetä toivomisen varaan, sillä Nurmela tietää, että jokainen pelaaja on valmis perjantain Liechtenstein-otteluun.

Kaava peliin on selvä: jos Suomi voittaa, se pääsee kesän EM-lopputurnaukseen.

– Pelaajia ei varmasti tarvitse motivoida erikseen. Pitää vain katsoa, ettei valmistautuminen mene yli. Uskon, että pelaajat tietävät mistä on kyse ja mitä se vaatii, Nurmela kertoo Suplan Week of Football -podcastissa.

Voitolla Suomi saavuttaisi kautta aikain ensimmäisen kisapaikan jalkapallon arvoturnaukseen. Nurmela ei usko, että tuo asetelma haittaisi millään tavalla otteluun valmistautumista.

– En jaksa uskoa, että sillä on vaikutusta. Meidän hyvällä suorittamisella pelin aikana me kaadamme Liechtensteinin.

Nurmela muistuttaa, että jalkapallo on urheilua, joten mikään ei ole itsestäänselvyys.

– Tämä on urheilua, joten kaikkea voi pelissä tapahtua. Liechtenstein on ottanut muutaman tasapelin näissä karsinnoissa. Meistä kukaan ei ole ollut tässä tilanteessa aikaisemmin, joten emme osaa olla kuin oma itsemme. Olen ihan varma, että voitamme sen ottelun ja menemme kisoihin, Nurmela toteaa päättäväisesti.

Huuhkajien valtava menestys on johtanut siihen, että joukkue on koko kansan huulilla ja ihmiset ottavat Nurmelaan kontaktia.

– Jalkapallosta puhutaan kaikkialla. Koko ajan tuntemattomat ihmiset tulevat toivottamaan tsemppiä otteluihin.

Nurmela jakaa kiitosta kaikille valmentajille, jotka valmentavat nuoria jalkapalloilijoiden alkuja.

– Tämä on niille valmentajille todella isoa asia, jotka valmentaa joka ilta näitä pieniä lapsia jalkapalloharrastuksen parissa. Mutta totta kai tämä on myös meille iso asia. Olen valtavan iloinen näiden valmentajien puolesta.

Mikäli Huuhkajat menee EM-kisoihin, on se pelaajana A-maajoukkueessa 71 maaottelua pelanneen Nurmelan uran isoin saavutus.

– Kyllähän se olisi ylivoimaisesti suurinta, mitä minun urallani voisi tapahtua. Tämä on ollut tällainen ikuisuusprojekti. Olen ylpeä, että saan olla mukana tiimissä, joka johdattaa Suomen EM-kisoihin.

Huuhkajilla on alla hyvä kenraali Armenia-voiton myötä. Nurmela ylistää kuitenkin joukkuetta, kuinka Huuhkajat pesi kasvonsa heikon-Bosnia pelin jälkeen Armenia-ottelussa.

– Tämä joukkue on pirun yhtenäinen. Me emme anna pienten kuoppien vaikuttaa keskittymiseemme. Hyvä henkinen kantti, riittävän taitavia pelaajia, Nurmela summaa joukkueen vahvuudet.

Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa (https://viaplay.fi/) vietetään EM-etkoja perjantaiaamusta 15.11. lähtien Huuhkajat-aiheisten ohjelmien parissa. Suora studiolähetys klo 19.00 alkavasta Suomi−Liechtenstein-ottelusta käynnistyy jo klo 16 myös Viafreessä. Ottelu näkyy suorana myös Nelosen tv-kanavalla.