Kun Borussia Dortmund nousi tiistaina kahden maalin tappioasemasta 3-2 -voittoon Internazionalesta Mestarien liigassa, otti ratkaisijan roolia maanantaina 21 vuotta täyttänyt Achraf Hakimi. Jos jossain on olemassa ”laitapakkiunioni”, on se varmasti Hakimin onnistumisista mielissään. 24 ottelua Marokon A-maajoukkueessa pelanneen Hakimin omin pelipaikka kun löytyy puolustuksen laidalta.

Real Madridista toista kauttaan lainalla Dortmundissa pelaavalle Hakimille kahden maalin ilta oli Mestarien liigassa tällä kaudella jo toinen, sillä hän osui kahdesti myös 2-0 -vierasvoitossa Slavia Prahasta. Hakimi onkin neljän täyden ottelukierroksen jälkeen Mestarien liigan maalitilastossa komeasti jaetulla viidennellä sijalla. Edellä ovat vain RB Salzburgin Erling Braut Håland (7 maalia), Bayern Münchenin Robert Lewandowski (6), sekä Tottenhamin Heung-Min Son ja Manchester Cityn Raheem Sterling (5).

Hakimin varjoon maalitilastossa jäävät selkeästi muun muassa Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo, jotka ovat tehneet vasta maalin mieheen. Laitapuolustajalla on siis maaleja tuplasti enemmän kuin näillä supertähdillä yhteensä. Muun muassa Antoine Griezmann ja Gareth Bale ovat vielä kokonaan maaleitta.

Koko kunniaa Hakimin maalisaldosta ei voi toki laitapakkiunionille antaa, sillä marokkolainen kykenee pelaamaan myös keskikentän laidalla. Tällä kaudella minuutteja onkin tullut puolustuslinjassa vain hieman enemmän kuin keskikentällä. Neljä maalia on pelipaikasta riippumatta vasta 21 vuotta täyttäneelle pelaajalle loistava saavutus.

Achraf Hakimi

@AchrafHakimi
Indescribable feelings that we have lived tonight in #signalidunapark. I am so happy for the victory in a magical night in which we never lost hope to get back into the game. Thanks to our fans for your support. 💛🖤💛

Borussia Dortmund

@BlackYellow
ALL HAIL THE KING 👑