Serie A -seuran valmentaja kiisti rasistiset herjat – Mario Balotellilta tunteikas vastaus

© Kuva: Getty Images
Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Jälleen kerran – ties monennenko kuluvan kauden aikana – Serie A -kierroksen puheenaiheeksi nousi rasismi. Brescian supertähti Mario Balotelli menetti malttinsa ja potkaisi pallon katsomoon, kun kotijoukkue Hellas Veronan kannattajat herjasivat häntä rasistisesti kesken sunnuntaisen sarjapelin.

Myös ottelun erotuomari Maurizio Mariani havaitsi ilmeisesti herjat, sillä hän keskeytti ottelun, jotta kuuluttamosta voitiin pyytää rasistisia chantteja loppumaan. Tästä huolimatta Chievo Veronan valmentaja Ivan Juric vakuutti pelin jälkeen, ettei mitään rasistista katsomosta kuulunut.

– En pelkää sanoa, että tänään ei tapahtunut mitään. Ei mitään rasistisia buuauksia, Juric totesi Sky in Italylle ottelun jälkeen Sky Sportsin mukaan.

– Mahtavalle pelaajalle vihellettiin ja häntä provosoitiin paljon, mutta yhtikäs mitään rasistista ei kuultu.

Kroatiassa syntynyt Juric kertoo joutuneensa itsekin syntyperään perustuvan pilkan kohteeksi.

– Minua on sanottu usein ”mustalaiseksi”. Koko maa on menossa siihen suuntaan. Tänään ei kuitenkaan tapahtunut mitään. Miksi Balotelli reagoi noin? Sitä pitää kysyä häneltä, sillä minä en kuullut mitään muuta kuin herjaa, Juric jatkoi.

– Rasistiset chantit ällöttävät minua ja tuomitsen ne ensimmäisenä. Nyt ei kuitenkaan pidä puhua rasismista, koska se on vale. Ei tehdä tapausta sellaisesta, missä sitä ei ole.

Brescia-hyökkääjä itse postasi puolestaan kiitoksensa saamastaan tuesta Instagramiin.

– Kiitos kaikille kollegoille, kentällä ja sen ulkopuolella, minua kohtaan osoittamastanne solidaarisuudesta. Kiitos myös faneille kaikista viesteistään.

– Kiitos tulee sydämestäni. Te osoititte olevanne oikeita miehiä. Toisin kuin he, jotka kieltävät päivänselvän asian, Balotelli kirjoitti ja liitti mukaan hashtagin ”no to racism”.

Valioliigassa Arsenal yrittää ottaa Wolvesia kiinni! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!