Suomen A-maajoukkueen entiseltä hyökkääjältä hupaisa twiitti – kiteyttää Huuhkajien historiallisen tilanteen: ”Sinänsä hyvä”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat varmisti EM-kisapaikan viime perjantaina 3-0-voitolla Liechtensteinista. Unohtumaton ilta on varmasti vielä monella mielessä, kun Suomi kohtaa maanantai-iltana Kreikan. Maajoukkueen entinen hyökkääjä Antti Pohja kiteytti historiallisen tilanteen Twitterissä.

Suomi ehti karsia arvoturnaukseen aina vuodesta 1938. Historian ensimmäinen arvokisapaikka sai Suomen kansan sekaisin. Liechtenstein-ottelu näytettiin televisiosta Neloselta, ja ottelu sai miljoonayleisön.

Lisäksi kymmenet tuhannet ihmiset seurasivat ottelua toreilla ympäri Suomea. Kaiken kukkuraksi EM-kisapaikkaa juhlittiin esimerkiksi Helsingissä Havis Amandan patsaan juurella samaan tapaan kuin jääkiekon maailmanmestaruutta viime keväänä.

Suomen kannalta usein karsintojen viimeisellä ottelulla ei ole ollut panosta, koska kisapaikka on jo ehtinyt karata. Tälläkin kertaa viimeinen ottelu on EM-kisoihin pääsyn kannalta merkityksetön Suomelle, mutta siksi, että Suomi on jo varmistanut kisapaikan.

Upean uran pelannut Pohja, 42, sai nyt kirjoittaa historiallisen twiitin, ja se tuntui ilmeisen hyvältä.

– Huuhkajat pelaa tänään EM-karsintaa Kreikkaa vastaan. Sinänsä tilanne on Suomen kannalta hyvä, että ovat jo varmistaneet EM-kisapaikan ennen viimeistä kierrosta. Noin. Olipa kiva kirjoittaa nuo virkkeet, 23 A-maaottelua Suomen paidassa pelannut Pohja kirjoitti Twitterissä.

Kreikka-ottelulla on silti iso panos, sillä voitolla Suomi voi nousta EM-lopputurnauksen lohkoarvonnassa kolmoskoriin. Jos Huuhkajat päätyy neloskoriin, on hyvin todennäköistä, että samassa lohkossa pelaavat Tanska, Belgia ja Venäjä.