Suomen naiset jatkavat voittamattomina! – EM-karsintapelin loppuhetkillä syntyi arvokas tasoitusmaali

© Kuva: Juha Tamminen

Albanian kahdesti ja Kyproksen kerran voittanut Suomi on yhä tappioton EM-karsinnoissa. Helmarien karsintojen paras maalintekijä Linda Sällström oli Portugalissa suomalaisten sankari, sillä hän tasoitti pelin 90. minuutilla. Suomi ja Portugali jakoivat pisteet 1−1-tasatuloksella.

Sällström on tehnyt EM-karsinnoissa nyt kahdeksan maalia neljään peliin. Ottelua loppuhetkille johtaneen Portugalin maalista vastasi Cláudia Neto, joka vei emännät johtoon 32. peliminuutilla rangaistuspotkusta.

Neljän pelin jälkeen Suomi jatkaa karsintalohko E:n kärjessä kymmenellä pisteellään, mutta otteluita on pelattuna kaksi enemmän kuin Portugalilla ja Skotlannilla. Skotlannilla on kasassa kuusi pistettä, kun puolestaan Portugali on lohkon kolmantena neljässä pisteessä. Kaksi peliä pelannut Kypros ja neljä peliä pelannut Albania ovat nollilla.

EM-kisoihin pääsee voittamalla lohkon, olemalla kolmen parhaan lohkokakkosen joukossa tai sijoittumalla lohkokakkoseksi voittaen myös jatkokarsinnan.

Suomi ja Portugali kohtaavat uudestaan huhtikuussa, kun karsinnat jatkuvat Suomen kotipelillä. Sen jälkeen vastassa on Kypros. Karsinnat päättyvät kahteen Skotlantia vastaan pelattavaan otteluun. EM-kisat pelataan vuonna 2021 Englannissa.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!