Tässä on jalkapallomaailman himotuin 19-vuotias hyökkääjä – peräti 20 suurseuraa kiinnostunut ja hinta kohoamassa jopa 60 miljoonaan euroon

© Kuva: Getty Images

Kun eurooppalainen sarjakausi 2019-20 käynnistyi harva oli edes kuullut 19-vuotiaasta norjalaishyökkääjästä Erling Braut Hålandista. Nuorukaisen nimi oli jo silloin hyvin tiedossa pelaajatarkkailijoiden papereissa, mutta alkukausi on nostanut Hålandin kaikkien huulille.

Håland pelaa ilmiömäistä alkukautta itävaltalaisen Red Bull Salzburgin riveissä. Varsinkin otteet Mestarien liigassa ovat säväyttäneet. Maailman suurimmalla näyttämöllä norjalaishyökkääjä on iskenyt peräti kuusi maalia kolmeen otteluun. Ja vastassa on ollut sellaisia seuroja kuin Napoli ja Liverpool.

Itävallan Bundesliigassa ruuti on ollut myös kuivaa. Håland on tykittänyt kymmenessä sarjaottelussa 12 maalia, jonka päälle nuorukainen on syöttänyt vielä kuusi maalia. Mainittakoon vielä, että Itävallan cupissa Håland on iskenyt kahteen peliin neljä maalia.

On selvää, että Hålandin pelikentät ovat pian vaihtumassa. Itävallan Bundesliiga lienee vain välipysäkki norjalaiselle, jota muun muassa Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær valmensi Moldessa ennen kun hyökkääjä siirtyi Itävaltaan.

Upeat otteet eivät ole jääneet huomaamatta suurseuroilta. Guardian-lehden mukaan peräti 20 suurseuraa ovat käyneet tarkkailemassa hyökkääjää. Oikeastaan päivä toisensa jälkeen nousee jostain päin Eurooppaa uusi siirtohuhu siitä, mikä seura on miehestä kiinnostunut. Manchester United, Juventus, Napoli, Real Madrid. Siinä muutama seura, jotka ovat olleet lehtitietojen mukaan enempi vähempi halukkaita hankkimaan Hålandin.

Salzburgin toimistolla Hålandin markkina-arvo tiedetään hyvin. Seura uskoo saavansa timantistaan peräti 60 miljoonan euron siirtokorvauksen, kun hän aikanaan siirtyy. Seura on tehnyt selväksi, ettei mitään tapahdu ennen ensi kesää. Mikäli hyökkääjän otteet jatkuvat entisellään, on selvää, että kiinnostuneita seuroja on kesällä entistäkin enemmän.

Salzburg maksoi Hålandista noin yhdeksän miljoonaa euroa viime tammikuussa. Vuodessa sijoitus on kasvamassa räjähdysmäisesti. Eikä Moldekaan tyhjin käsin jää, kun Håland ottaa seuraavan askeleen urallaan.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.