Uransa lopettanut Daniel Sjölund Ylelle: ”Hankalaa pysyä poissa jalkapallon parista”

© Kuva: Juha Tamminen

Kun veikkausliigakausi 2019 pantiin sunnuntaina pakettiin, päättyi myös Daniel Sjölundin komea pelaajaura. IFK Mariehamnin 36-vuotias keskikenttäpelaaja oli ilmoittanut lopettamispäätöksestään jo aiemmin.

Honka voitti kotiottelunsa 1-0 ja eteni eurokentille yhteismaalein 3-1. Sjölundin mielestä IFK saa kuitenkin olla omasta esityksestään ja kaudestaan ylpeä.

– Tiesimme, että tästä tulee hankalaa, sillä edellisottelu päättyi Hongan voittoon. Mielestäni loimme kuitenkin joitakin hyviä paikkoja ensimmäisellä jaksolla, Sjölund kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Jos olisimme menneet johtoon, olisi ottelu ollut ihan toisenlainen. Mutta meidän on oltava esityksestämme ylpeitä. Honka on hyvä joukkue, ei voi kuin onnitella heitä.

– Olen varma, että kausi alkaa tuntua hyvältä vähän ajan päästä. Pelasimme cupin finaalissa ja myös täällä Veikkausliigan lopputurnauksen finaalissa. Jo ennen tänne tuloa tiesimme, että olemme antaneet kaikkemme, ja tästä kelpaa olla ylpeä.

Lopettamispäätöstään Sjölund ei aio haikeista tunnelmista huolimatta pyörtää, mutta jalkapallon parista mies löytynee jatkossakin.

– Olen päättänyt lopettaa, se ei tästä muutu. Olen siinä iässä, jossa moni päättää uransa. Minulla on ollut tänä vuonna paljon loukkaantumisia. Tietysti tulee olemaan hankalaa pysyä poissa jalkapallon parista.

Ruutu+:n lähetyksessä Sjölund kertoi jatkavansa valmentajaksi kouluttautumistaan, joten kenties ”Daja” nähdään joidenkin vuosien päästä kentän laidalla.